Portada > Actualitat > Notícies > Èxit participatiu en la Taula rodona sobre el riu Tenes i la millora de la llera

Èxit participatiu en la Taula rodona sobre el riu Tenes i la millora de la llera

03/05/2021

La Taula exposava les tasques de millora al riu Tenes, fomentava el diàleg i el debat de propostes

L’Escola de la Natura va organitzar, el divendres 30 d’abril, la Taula rodona El riu Tenes i la millora de la llera, biodiversitat, neteja selectiva de la canya i seguretat fluvial. En l’acte, obert a la ciutadania, també hi van participar la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí; el responsable del medi fluvial al Consorci Besòs Tordera, Manel Isnard; el director tècnic de l’empresa Aprèn, Serveis Ambientals i expert en restauració d’espais fluvials, Andreu Salvats; i el tècnic de Medi Ambient a l’Ajuntament, Ferran Lozano juntament amb els representants del Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP).

Durant l’acte es van exposar les tasques de millora que s’estan duent a terme al riu Tenes les quals tenen a veure amb la seguretat de l’espai fluvial i amb la millora de la biodiversitat. També, es va fomentar el diàleg al voltant d’aquesta actuació, així com el debat de propostes que es varen presentar per part del públic assistent.

En aquest sentit, la regidora Rosa Martí valorava positivament la presència de les persones assistents veïnes de Parets i formades en aquest sector que van intervenir de manera molt interessant tant en relació amb el que s’està fent com amb allò que es vol fer. Martí considera clau per la bona evolució d’aquest projecte que hi hagi un seguiment tècnic per part d’aquestes persones assistents.

La Taula va valorar positivament que en aquests moments s’estigui retirant la canya i la brossa, tot i que es va qüestionar la metodologia d’aquest i altres processos que, el Manel Isnard va justificar com “absolutament necessària dur a terme intervencions del tipus quirúrgic per la regeneració posterior”.

Els representants del Consorci Besòs Tordera van poder aportar molta documentació gràfica, visual i estètica d’elements representatius de la fauna del Besòs que utilitzen a les escoles i per la seva difusió.

La regidora Rosa Martí també recordava que pròximament, durant aquest mes de maig i juny, es durà a terme el procés de participació ciutadana amb l’empresa responsable d’aquest.

Cal recordar que a la mateixa sala d’exposicions de Can Rajoler s’hi troba, fins al 10 de maig, l’exposició ‘La vida de l’aigua’, que es pot visitar de dilluns a divendres de 16 a 20 h, excepte dijous, de 9.30 a 13.30 h.

Arxivat a: Medi ambient
Taula rodona riu Tenes 1
Taula rodona riu Tenes 2
Taula rodona riu Tenes 3
Exposició 'La vida de l'aigua'