Portada > Actualitat > Notícies > Parets Ciutat 30

Parets Ciutat 30

10/05/2021

Demà comença a aplicar-se la nova normativa de circulació. Parets també serà Ciutat 30. Per aquest motiu s'han instal·lat a les entrades al municipi senyals d'obligatorietat i recordatori de circular a 30 km/h.

El nostre municipi no és aliè a la nova llei de mobilitat i limita la velocitat a 30 km/h a la ciutat, en aplicació de les modificacions introduïdes pel Reial Decret 970/2020, de 10 de novembre, en el Reglament general de circulació i en el Reglament general de vehicles, respectivament, en matèria de mesures urbanes de trànsit.

L'aplicació de la normativa farà de Parets un lloc més segur, més verd, més net i més amable.

Nova ordenança de mobilitat

Al proper ple d'aquest mes de maig s'aprovarà la nova ordenança de mobilitat local. Està prevista una campanya informativa sobre la mateixa per informar amb detall a la ciutadania.

L'objectiu de la mateixa és respectar la convivència entre persones i vehicles. La proliferació dels anomenats Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), els patinets elèctrics, fa necessària la pacificació del trànsit i la convivència a la via pública. La nova ordenança municipal de mobilitat i circulació de Parets del Vallès ordena i regula els diferents modes de mobilitat, prioritzant el vianant, establint la vorera per al seu ús exclusiu, i limitant la velocitat màxima a 30 quilòmetres per hora al municipi (nucli urbà i polígons) per harmonitzar i fer compatible la circulació de tots els vehicles per la calçada.

Amb l’aplicació i entrada en funcionament d’aquesta normativa, Parets del Vallès avança per esdevenir una ciutat més segura, més sostenible i més saludable gràcies a la pacificació del trànsit, la reducció de l'accidentalitat (passar de 50 a 30 km/h en ciutat redueix en 5 cops el risc de morir en un atropellament), la reducció de la contaminació acústica i de les emissions urbanes, així com el foment de l'ús de la bicicleta i la regulació de l'ús dels patinets elèctrics per la calçada. La nova llei comporta canviar els hàbits de mobilitat a Parets i a tot arreu.

Punts més destacats de la nova ordenança de mobilitat referents a l'ús dels VMP:
- A Parets, l'edat mínima permesa per circular amb VMP és de 16 anys o l'edat que estableixi la legislació vigent.
- Només pot circular una persona en un VMP.
- Cal circular sempre amb casc, i elements reflectants i llums durant la circulació nocturna.
- Poden circular fins a 25 km/h.
- Es prohibeix la circulació amb VMP fent servir el mòbil o auriculars.
- És recomanable registrar el VMP al registre de l'Ajuntament per prevenir-ne els robatoris o pèrdues i facilitar-ne la seva localització, així com obtenir una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil (RC).

 

Arxivat a: Seguretat, Via pública
Parets Ciutat 30