Portada > Actualitat > Notícies > Parets impulsa el nou Pla Local de Joventut 2022-2025

Parets impulsa el nou Pla Local de Joventut 2022-2025

12/05/2021

El document prioritza quatre eixos: ocupació, gènere, salut i lleure

L'Ajuntament de Parets treballa per redactar el Pla de Local de Joventut (PLJ) 2022-2025. El Pla és l'eina que definirà, impulsarà i coordinarà les polítiques per als joves de 14 a 30 anys de Parets durant els pròxims quatre anys. El document s'estructurarà en quatre eixos principals: ocupació, gènere, salut i lleure.

El PLJ té l'objectiu de satisfer les necessitats i millorar la qualitat de vida del col·lectiu juvenil. A més, es treballen un conjunt de temes amb especial atenció. En destaquen els següents: l'educació emocional, la gestió de l'oci a través d'un lleure educatiu i de reducció de danys, el reforç de serveis existents com el Servei d'Atenció Psicològica Infantil i Juventil (SAPIJ) i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), la prevenció de drogodependències des de 6è de Primària, la coeducació a Primària, l'autoestima i la millora de la coordinació i el treball transversal.

Per elaborar el PLJ es fa una anàlisi prèvia de les necessitats dels joves. S'intenta identificar els seus interessos, detectar les mancances que troben al municipi i interpretar la seva percepció de la realitat. Paral·lelament, també es recullen els recursos existents al municipi destinats al jovent. A continuació, amb les dades recopilades, es fa una reflexió col·lectiva on intervenen els diferents agents implicats: representats polítics, tècnics municipals, agents socials (pares, mestres, etc.) i joves, amb l'objectiu de plantejar propostes per resoldre i millorar els possibles dèficits. Finalment, es proposen mesures concretes que queden plasmades en el PLJ. A continuació, el document ha de ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament.

Aquest mes de maig ja s'ha fet una primera sessió amb tècnics municipals i agents socials. Pròximament es farà una sessió de treball amb entitats juvenils i s'activarà la participació juvenil.

L'antic PLJ 2017-2020 va prorrogar-se durant el 2021. La pandèmia de la COVID-19 va impedir reunir els agents que intervenen en l'elaboració del document.

Arxivat a: Joventut
Pla Local de Joventut