Portada > Actualitat > Notícies > Èxit de participació en la Setmana de la Natura 2021 de Parets

Èxit de participació en la Setmana de la Natura 2021 de Parets

14/06/2021

Algunes de les activitats s’han enllaçat amb el projecte de recuperació del riu Tenes i el procés participatiu

L’Escola de la Natura de Parets del Vallès ha organitzat la Setmana de la Natura, un moment de l’any on es programen activitats per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el patrimoni natural.

La Setmana de la Natura s’ha celebrat des del 4 fins al 12 de juny duent a terme diverses activitats per a tots els públics com els tallers amb cuines solars i els de fauna exòtica, la presentació de l’exposició fotogràfica Una exposició de merda, i la presentació dels murals de grafits Art i entorn natural, contes de natura en família, o la passejada per recollir deixalles dels camins, Plogging Parets.

Les dues activitats més destacades tenien en comú donar a conèixer el projecte de recuperació ecològica, paisatgística i social de l’espai fluvial així com el procés participatiu que se’n deriva. Per una banda, la Gimcana del Tenes, un recorregut autònom per a tota la família per conèixer el riu que travessa el nostre municipi i recollir, mitjançant tallers curts, opinions i propostes sobre el projecte.

D’altra banda, el parc del Sot d’en Barriques va servir de punt de trobada per l’Itinerari sensorial pel Tenes, una descoberta dels eixos principals del projecte de recuperació del riu, a càrrec dels arquitectes de l’Estudi Martí Franch (EMF) encarregats de la proposta tècnica i dels referents municipals que impulsen el projecte.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, destacava que “després d’haver recuperat l’aigua del riu a través del Consorci Besòs-Tordera és el torn del seu entorn i que tota la població en puguem gaudir”. La regidora recordava que “és un procés a llarg termini, ja que no volem fer res ràpid i, a més a més, comptem amb el màxim possible d’assessoraments tècnics”. En aquest sentit, Martí recordava que el procés es troba en la segona fase, és a dir, en el punt on la població pot triar una de les tres propostes elaborades per l’EMF amb relació al riu Tenes.

Podeu veure les fotografies de les activitats de la Setmana de la Natura d’enguany a través del perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets.

Arxivat a: Medi ambient
Parada informativa sobre l'Itinerari sensorial pel riu Tenes
Plogging Parets