Portada > Actualitat > Notícies > Acapte de sang i plasma per la Festa Major

Acapte de sang i plasma per la Festa Major

20/07/2021

Serà aquest dissabte de 10 a 14 i de 17 a 21 h a la Sala Basart Cooperativa de Parets

Aquest dissabte, 24 de juliol, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental organitza, amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament de Parets, un nou acapte de sang i plasma a la Sala Basart Cooperativa, ubicada a la plaça de la Vila, de 10 a 14 i de 17 a 21 h.

L'organització de l'acapte el valora, prèviament a la seva celebració, amb molt optimisme, ja que de les 140 places per donar sang només queden 57 disponibles i, pel que fa a la donació de plasma, de les 16 en queden 3.

La sang i els seus components tenen una vida limitada. Els concentrats d'hematies es conserven 42 dies. El plasma es conserva 1 any i les plaquetes es conserven 5 dies. L'ús és diari: cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya. La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre que es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Per donar sang s’haurà de reservar hora a través d’aquest enllaç o bé a través del telèfon 677 071 756. L’organització recorda que s’haurà de dur el document identificatiu i no venir en dejú. Per a més informació visiteu la pàgina web donarsang.gencat.cat.

Arxivat a: Ajuntament
Acapte de sang
Acapte de sang Festa Major 2021