Portada > Actualitat > Notícies > El Barri Antic de Parets recupera el centre històric

El Barri Antic de Parets recupera el centre històric

27/09/2021

L'Ajuntament inaugura les obres de la darrera fase de remodelació als carrers de Ferrer i Guàrdia i de l'Aurora

L'Ajuntament de Parets ha presentat les reformes dels carrers de Ferrer i Guàrdia i de l'Aurora en un acte celebrat ahir al migdia. Les obres executades en aquestes vies han servit per recuperar el nucli històric del municipi i invertir la prioritat entre vehicles i vianants per crear espais de proximitat i de relació entre veïns i veïnes.

Els carrers de Ferrer i Guàrdia i de l'Aurora s'han pavimentat de nou. La regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, explica que "al carrer de Ferrer i Guàrdia s'hi ha fet un acabat amb pòrfir, una pedra molt bonica, resistent i magmàtica, provinent de volcans. En canvi, els acabats del carrer de l'Aurora són iguals que el carrer de la Travessia perquè són dues vies paral·leles". A més, la regidora destaca que s'ha senyalitzat la part de la vorera per distingir-la de la calçada.

Entre les actuacions dutes a terme també s'ha renovat la xarxa de clavegueram i s'ha soterrat part del cablejat aeri dels subministraments de llum, telèfon i fibra òptica. Finalment, s'ha canviat el mobiliari urbà i s'ha fet una millora de l'enjardinament de la zona per dotar l'espai de més verd.

Les obres han anat a càrrec de l'empresa Servidel, SLU per un import de 395.776 euros, IVA inclòs.

Nou aparcament a l'avinguda de Lluís Companys

Amb motiu de les obres per recobrar el Barri Antic, s'han eliminat algunes places d'aparcament. Per això, l'Ajuntament preveu habilitar un pàrquing a l'avinguda de Lluís Companys, a l'altura del carrer Major.

Recuperació del centre històric

Les reformes dels carrers de Ferrer i Guàrdia i de l'Aurora corresponen a la tercera fase de la reurbanització i remodelació del Barri Antic. El 2017 va començar el projecte per recobrar el centre històric. A la primera fase, les obres es van fer als carrers de Travessera i de Barcelona i a la segona fase, al carrer Major.

Els treballs s'han dissenyat perseguint dos objectius: d'una banda, dotar el cor del municipi de singularitat, caràcter i identitat propis i, d'altra banda, fer un barri més funcional, obert i pensat per a les persones. Per això, les intervencions parteixen de la necessitat de recuperar i conservar els elements històrics així com d'invertir la prioritat i donar el protagonisme als vianants amb la creació d'espais públics verds i per a la instal·lació de terrasses.

En aquest sentit, l'alcalde, Francesc Juzgado, destaca que, amb el canvi de fisonomia del centre històric, "es recupera un caliu de poble que a principis i mitjans de segle passat ja hi era. La gent a l'estiu sortia prendre la fresca i a parlar amb els veïns i veïnes". L'alcalde també recorda que es treballa perquè en un futur el nucli antic es converteixi en un espai per als vianants i quedi lliure de vehicles.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, explica que "la voluntat de l'equip de govern és millorar el carrer arquitectònicament i millorar el dia a dia de les persones. Ens agrada fer carrers inclusius, accessibles i on les persones en siguin les protagonistes".

La jornada d'inauguració va comptar amb uns parlaments institucionals i la tallada de cinta. Les famílies també van poder gaudir de tallers i jocs infantils a càrrec de LabCreatiu.

Podeu veure el vídeo de l'acte d'inauguració a www.tvparets.cat i les imatges de la jornada en aquest àlbum.

Arxivat a: Urbanisme, Via pública
Inauguració carrers Ferrer i Guàrdia i Aurora (7)
Inauguració carrers Ferrer i Guàrdia i Aurora (1)
Inauguració carrers Ferrer i Guàrdia i Aurora (2)
Inauguració carrers Ferrer i Guàrdia i Aurora (6)
Inauguració carrers Ferrer i Guàrdia i Aurora (8)