Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueix el Consell Municipal de la Gent Gran de Parets

Es constitueix el Consell Municipal de la Gent Gran de Parets

08/10/2021

Aquest espai pretén implicar la gent gran en la vida política, econòmica, cultural, esportiva i social del municipi

Aquest matí, a les 12 h, la Sala Basart Cooperativa ha acollit la constitució del Consell Municipal de la Gent Gran de Parets. Les persones usuàries dels casals municipals de la gent gran –Sant Jordi, Ca n’Oms i Asoveen- van votar els seus representants, una dona i un home per cada casal, entre el 18 i el 22 de gener.

Les persones representants escollides del Casal Sant Jordi van ser la Pilar Ocaña i en Miquel Molina; del Casal Ca n’Oms, l’Elisa Mató i en Ramon Talarn; i del Casal Asoveen, la Mari Carmen Piqueras i en Pedro Cabanillas.

En les votacions es va produir un empat entre les dones del Casal Sant Jordi, la Pilar Ocaña i la Caridad Alcolea, i entre els homes del Casal Ca n’Oms, en Ramon Talarn i en Jaume Anfruns. Finalment, es va optar perquè la Caridad Alcolea i en Jaume Anfruns formin part del Consell com a ciutadans escollits per consens.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha volgut felicitar a tot el municipi per tenir constituït aquest consell “que és una aposta important en què l’objectiu és no malbaratar l’experiència d’aquest col·lectiu que té molts coneixements i ens han de traslladar propostes noves i de millora perquè des de l’Ajuntament prenguem consideració i anem millorant la vida de la gent gran del municipi”.

La regidora de Gent Gran a l’Ajuntament de Parets, Maria Gorina, es mostra “molt contenta d’aquesta constitució. Hem pogut observar que els representants estan molt actius, amb moltes ganes de treballar, presentar propostes i idees, que era el que nosaltres esperàvem. A mi m’agradaria que tothom aportés, debatre i poder treballar pels avis i les àvies”.

El Consell Municipal de la Gent Gran està format pels dos representants de cada casal elegits a les eleccions; quatre ciutadans escollits per consens dels grups polítics (dels quals dos ja han estat nomenats per l’empat produït); l’alcalde; la regidora de Gent Gran; un representant de cada grup polític; i el secretari de l’Ajuntament.

El Consell és un òrgan per canalitzar la participació ciutadana dels majors de 65 anys. Es tracta d’un espai per implicar la gent gran en la vida política, econòmica, cultural, esportiva i social del municipi. La creació d’aquest òrgan va aprovar-se al Ple del 27 de febrer de 2020.

Arxivat a: Gent Gran
Constitució Consell de la Gent Gran (1)
Constitució Consell de la Gent Gran (2)
Constitució Consell de la Gent Gran (3)
Consell de la Gent Gran de Parets