Portada > Actualitat > Notícies > Lectura del manifest en commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental

Lectura del manifest en commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental

08/10/2021

El 10 d’octubre se celebra arreu el Dia Mundial de la Salut Mental

Aquest matí, la plaça de la Vila, ha acollit la lectura del manifest institucional en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra arreu el 10 d’octubre. La presentació ha anat a càrrec de la vicealcaldessa i regidora de Salut de l’Ajuntament de Parets, Casandra Garcia, i de la regidora de Drets Socials, Gemma Garcia.

Casandra Garcia ha posat en relleu com a causa de la pandèmia “ens trobem amb un increment dels factors de risc per a la salut emocional i mental de tots i de totes”. “Cal seguir aplicant estratègies de cura i de prevenció en aquesta matèria, però, sobretot, cal trencar els tabús i això depèn principalment de nosaltres”, ha afegit.

Durant la lectura del manifest, Gemma Garcia, regidora de Drets Socials de l’Ajuntament, ha incidit en què “cal tenir cura de les persones més vulnerables, els infants, els adolescents i joves, les persones grans, els professionals de l'àmbit de la salut i dels serveis socials”.

Avui, l’emissora de ràdio local RAP107 també ha emès un programa especial de ràdio, que sota el títol Sobre la participació social amb les persones de salut mental ha comptat amb la participació de persones vinculades al Centre de Salut Mental de la Fundació Sanitària Mollet. Durant el programa s’ha donat a conèixer la formació musical ‘Versions Sentides’, un grup format per usuaris i usuàries de l’equipament.

La celebració el Dia Mundial de la Salut Mental va ser promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, i va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Els seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

Arxivat a: Salut
Lectura del Manifest amb motiu del Dia de la Salut Mental (1)
Lectura del Manifest amb motiu del Dia de la Salut Mental (2)
Lectura del Manifest amb motiu del Dia de la Salut Mental (3)