Portada > Actualitat > Notícies > Parets homenatja al president Lluís Companys en la commemoració del 81è aniversari del seu afusellament

Parets homenatja al president Lluís Companys en la commemoració del 81è aniversari del seu afusellament

18/10/2021

L’Ajuntament i la Taula de la Memòria Històrica han organitzat l’acte celebrat al parc La Linera

L’Ajuntament de Parets, juntament amb l’entitat de la Taula de la Memòria Històrica de Parets del Vallès, va retre homenatge al president Lluís Companys en la commemoració del 81è aniversari del seu afusellament.

L’acte es va desenvolupar al parc La Linera, concretament davant de l’escultura en record de les víctimes i represaliats del règim franquista, i va comptar amb la lectura del manifest institucional seguit de diversos parlaments a càrrec de l’Albert Blasco, representant de la Taula de la Memòria Històrica de Parets, els recitals poètics de la Ramona i la Gemma Arimon, de la mateixa entitat, i de diversos representants de l’entitat Niu d’Art Poètic de Parets.

Per finalitzar l’acte, l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa, Casandra Garcia, van dur a terme els seus respectius parlaments. L’alcalde Juzgado va destacar “la seva trajectòria personal ha fet de Companys un símbol, un personatge de referència i compromís amb el seu país i una part significativa de la nostra història que és necessari recordar. En els seus múltiples vessants simbolitza un moment complex, però també essencial de la lluita de les llibertats socials i polítiques”.

Per la seva banda, la vicealcaldessa Casandra Garcia, va recordar que “es commemora la mort del president Lluís Companys perquè el 15 d’octubre del 1940 el president de la Generalitat de Catalunya va ser assassinat pel feixisme. La democràcia és el sistema que sosté la nostra societat i es fonamenten uns valors i uns principis que són la base dels drets i les llibertats humanes. A Parets, any rere any, commemorem la mort del president Lluís Companys perquè cada any recordem que el feixisme se l’ha de combatre”.

Durant tota la commemoració va haver-hi acompanyament musical a càrrec del director de l’Escola de Música Municipal de Parets del Vallès, Jordi Azagra, que va posar el punt final a l’acte amb ‘El Cant dels Ocells’.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte commemoratiu en el perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets.

Arxivat a: Ajuntament
Acte homenatge president Lluís Companys (1)
Acte homenatge president Lluís Companys (2)
Acte homenatge president Lluís Companys (3)
Acte homenatge president Lluís Companys (4)
Acte homenatge president Lluís Companys (5)