Portada > Actualitat > Notícies > ‘Homenatge a la vida’, escultura en record al vell roure centenari de la plaça de la Font de la Salut

‘Homenatge a la vida’, escultura en record al vell roure centenari de la plaça de la Font de la Salut

19/11/2021

La inauguració serà el pròxim diumenge, 28 de novembre, a les 12 h

El vell roure centenari de la plaça de la Font de la Salut va caure la matinada del 22 d’abril de 2020, sense que es pogués tornar a plantar. L’Ajuntament de Parets li ret ara homenatge amb una nova escultura, que estarà situada a la mateixa plaça on estava el roure. Sota el nom ‘Homenatge a la vida’, l’artista local Óscar Moya Villanueva, ha creat un conjunt escultòric format per dues peces i pensat expressament per l’espai de la plaça de la Font de la Salut.

La peça principal és un pilar d’acer de 600 x 80 x 25 cm, consta de sis obertures circulars fetes amb parts del vell roure a excepció d’una d’elles, oberta per poder veure el bosc de la Torre Malla des de la distància. Aquesta mirada simbòlica pretén posar en relleu d’on venim, el fet que som tot allò que hem viscut i destacar el que encara tenim i hem de preservar. La segona peça és una plataforma d’acer de 100 x 100 x 15 que conté una porció circular del tronc del roure original. L’obra s’ha dut a terme al llarg de quatre mesos al taller de l’escultor Josep Plandiura, a Can Serra.

Durant l’acte d’inauguració de l’escultura es durà a terme un espectacle infantil a càrrec del grup Els Atrapasomnis amb el títol L’aventura de somiar.

Arxivat a: Cultura, Societat, Via pública
Óscar Moya. Fotògraf: Pedro Ávila Torrecillas

Arxius adjunts