Portada > Actualitat > Notícies > El ple aprova destinar locals comercials a habitatge protegit

El ple aprova destinar locals comercials a habitatge protegit

30/11/2021

El ple del 25 de novembre va aprovar la modificació del pla amb 13 vots a favor i 2 abstencions

El tercer punt del ple ordinari del passat dijous, 25 de novembre, consistia a aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General d'Ordenació per a la implantació d'Habitatge Protegit en sòl Urbà (Exp. 5023/2021). El ple va aprovar el punt, que se situava dins de l’àrea d’Urbanisme, Medi Ambient, Habitatge, Salubritat Pública i Patrimoni Cultural, amb els vots a favor dels grups municipals del PSC-CP, Sumem Esquerres a Parets, ERC-Ara Parets i les abstencions de Ciutadans i Parets per la República-Junts x Cat.

La regidora d’Urbanisme i Habitatge, Rosa Martí, va explicar al ple que “aquest punt feia temps que estàvem estudiant-lo i n’havíem parlat reiteradament amb tots els membres del consistori per la necessitat que existeix d’aconseguir reserves d’habitatge protegit”.

L’expedient consisteix en la modificació puntual del Pla General d’ordenació per la implantació d’Habitatge Protegit en sòl urbà, donada la necessitat que existeix al municipi d’aconseguir reserves d’habitatge protegit tant genèric com específic. Una de les possibilitats és fer-ho a través de designar locals comercials a habitatge protegit. L’objectiu fonamental d’aquesta modificació és poder destinar aquests emplaçaments comercials a habitatge protegit, ja que, al municipi, hi ha una gran quantitat de locals. També es vol aconseguir que als nous edificis es pugui incrementar la densitat per destinar-ho a habitatge protegit. La proposta, per part de la regidoria d’Urbanisme i Habitatge, contempla dos apartats: preveu l’increment de la densitat en zones plurifamiliars, en solars on es puguin construir habitatges i locals, respectant un determinat sostre i uns determinats habitatges o bé, si els habitatges es volen destinar a habitatges protegits, es permet incrementar la densitat fins que surtin habitatges a partir de 70 m2 com a mínim.

Aquests dos supòsits s’aplicaran en l’àmbit que està delimitat al mateix pla, que es una zona concreta a diferents barris del municipi. A la zona de l’eixample es podrà fer dins de l’envolvent perimetral delimitada per l’avinguda d’Espanya, el carrer de Pau Casals, l’avinguda de Catalunya, l’entorn de l’actual estació de trens, baixant pel passeig de Ronda i acabant de nou a l’avinguda d’Espanya. A la zona del casc antic, contempla l’avinguda de Lluís Companys, el carrer de Sant Valerià, el carrer de Ponent, la meitat de la pujada del carrer on està situat el col·legi de Nostra Senyora de Montserrat, els Horts del Rector i el Camp de les Peces. A l’escorxador, es tenen en compte dues illes entre el carrer de Rosselló i el de Torres i Bages. 

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Habitatge, Ple municipal
Enquesta de Característiques Essencials de la Població i els Habitatges 2021