Portada > Actualitat > Notícies > Parets acull la jornada de reconeixement a totes les Policies Locals de Catalunya

Parets acull la jornada de reconeixement a totes les Policies Locals de Catalunya

15/12/2021

Durant l’acte es van fer diferents taules rodones i un lliurament de medalles

El passat dimarts, 14 de desembre, es va celebrar la Jornada de l’Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya (ACCPOLC) al teatre de Can Rajoler. La fita es titulava Reflexions i opcions de millores de la seguretat per la COVID-19 i consistia en diversos col·loquis i taules rodones dirigides als professionals de la seguretat local, responsables polítics, policies locals, vigilants i guàrdies municipals.

L’acte va començar a les 8.30 h amb la recepció i entrega de medalles als afiliats. A les 9.30 h es va fer un minut de silenci en memòria dels agents caiguts per la COVID-19. Seguidament, es va projectar la pel·lícula de la COVID-19 de l’ACCPOLC i es va donar pas a la primera taula rodona. L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va inaugurar la jornada acompanyat del president i el vicepresident de l’ACCPOLC i de l’inspector cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez. Posteriorment, es va projectar el vídeo sobre els orígens de la Policia Local, presentat per Joaquim Martín, cap de la Policia Local de Girona.

L’alcalde de la vila, Francesc Juzgado, va valorar molt positivament la jornada: “en primer lloc, perquè és el reconeixement de la feina des de l’inici de la pandèmia i el reconeixement de la Policia Local que, a la vegada, fa un reconeixement a altres col·lectius que han estat des del minut zero. És posar en valor la tasca que han fet els policies locals des del 15 de març de l’any passat, que ens vam adonar de la gravetat de la pandèmia amb moltes persones que han perdut la vida per aquest motiu. A Parets també hem de parlar de Protecció Civil, que a més són voluntaris”.  També ens recorda les funcions i la importància del cos de Policia Local: “les competències de la policia local no són només les que tothom pensa, fan tasques superiors a les seves competències, és el primer cos de seguretat ciutadana i aquesta jornada posa en valor això. Era necessària aquesta jornada, sense oblidar els altres col·lectius implicats i que han estat en primera línia”El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc de la Torre, va parlar de la fita i que se celebres al municipi: “que avui el nostre municipi estigui representant a la Policia Local de tota Catalunya i als altres cossos de seguretat i mitjans de comunicació de tot el país, òbviament, és un orgull i un honor. En una jornada com la d’avui es fa un acte de justícia i s’ha explicat en algunes de les taules rodones; els que estaven en primera línia durant la pandèmia eren ells i avui és un acte d’explicació de com es va viure i de reconeixement i agraïment a tots els serveis essencials que ens van cuidar i que vam estar millor i més segurs gràcies a ells, que van posar en risc la seva salut i les de les seves famílies”.

A les 10.15 h, l’intendent cap de la Policia Local de Girona, Joan Jou, va moderar un debat sobre l’experiència de la Policia Local durant la pandèmia. Hi van participar l’inspector cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez; l’inspector cap de la Policia Local de Caldes, Manuel Ruiz; l’inspector cap de la Policia Local de Platja d’Aro, David Puerta; i l’inspector cap de la Policia Local de Sitges, Jordi Altarriba.

 

L’inspector cap de la Policia Local de Parets i participant de la taula rodona, Joan Pérez, va explicar la seva experiència durant la pandèmia i la importància de la jornada: “és un reconeixement a tots els serveis públics que van actuar durant l’any 2020 i, sobretot, els mesos més complicats de la pandèmia. És un reconeixement que no s’havia donat per part de l’Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya i volíem donar-ho a les diferents institucions que van donar aquests serveis”. Respecte a la seva experiència com a membre del cos de seguretat durant la COVID-19, explica “la fase de desconcert i de por, i com els serveis públics havien de donar un servei que no donava ningú a la ciutadania. Ens trucaven els ciutadans per portar-los menjar, medicaments, qualsevol cosa que necessitessin”.

A les 11.15 es va fer un col·loqui moderat pel regidor de Seguretat Ciutadana de Parets, Francesc de la Torre, sobre les perspectives des dels mitjans de comunicació per la millora de la seguretat de la població. Hi van participar Toni Castejón de FEPOL, Marta Planellas de TV3 i Tura Soler d’El Punt Avui.

Després de la taula rodona dels mitjans, es va fer un col·loqui sobre la perspectiva dels responsables de la seguretat ciutadana, moderat per l’intendent major cap de la Policia Local de Terrassa, Antoni Flores. Al debat hi va participar l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, el secretari general del Departament d’Interior de la Generalitat, Oriol Amorós, el subdelegat del Govern de Catalunya, Carlos Prieto, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro i el secretari de FEPOL, Josep Gázquez.

L’acte va acabar amb el lliurament de la medalla de 1a categoria de l’ACCPOLC i l’entrega de les medalles de reconeixement de la COVID-19.

Podeu veure el vídeo de la jornada a tvparets.cat.

Trobareu les imatges de l’acte al Flickr de l’ajuntament.

Arxivat a: Ajuntament, Esdeveniments, Espai COVID-19, Seguretat
Jornada de seguretat COVID-19
Jornada de reconeixement a la Policia Local de Catalunya
Jornada de reconeixement a la Policia Local de Catalunya
Jornada de reconeixement a la Policia Local de Catalunya