Portada > Actualitat > Notícies > Manifest institucional per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Manifest institucional per commemorar el Dia Internacional de la Dona

08/03/2022

La regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano, i la regidora d’LGTBI i Transversalitats, Maria Gorina, han estat les encarregades de llegir el manifest

Aquest matí ha tingut lloc la lectura del manifest institucional per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Com és tradició a la vila, cada 8 de març es llegeix un manifest per commemorar la fita, enguany, a càrrec de la regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano, i la regidora de LGTBI i Transversalitats, Maria Gorina.

El manifest ha tractat diversos temes, entre els quals destaquen les desigualtats de gènere, les injustícies, les discriminacions que pateixen les dones pel fet de ser dones i els canvis imprescindibles que s’han de dur a terme. El primer canvi tracta “el paper actiu dels homes per identificar i rebutjar els estereotips, les actituds i els comportaments masclistes propis i dels seus entorns laborals, familiars o d’amistats que normalitzen i perpetuen la discriminació, el menysteniment, la cosificació o les violències envers les dones i que, al mateix temps, els imposen a ells mateixos una determinada manera de ser i de fer com a home”. En segon lloc, “la resposta institucional ha d’estar a l’altura. La vitalitat del moviment feminista al carrer ha fet possible en les darreres dècades que els feminismes i la seva agenda política transformadora hagin irromput amb força a les institucions”.

Trobareu el manifest al complet a tvparets.cat.

L’acte forma part de la campanya Març de Dones que se celebra durant tot el mes de març.

Exposicions durant tot el mes

La programació del Març de Dones va començar l’1 de març amb l’obertura de l’exposició Dones grans, grans dones, que és itinerant i es podrà veure als Casals de Gent Gran. De l’1 al 8 de març es va poder visitar al Casal Asoveen, del 10 al 17 es pot veure a Ca N’Oms i del 18 al 25 al Casal Sant Jordi.

Des del 8 de març i fins al dia 31 es podran visitar dues exposicions a les biblioteques de la vila. La Biblioteca Can Butjosa tindrà una exposició de contes per la igualtat i a Can Rajoler podrem veure una altra sobre la mateixa temàtica.

Teatre, tallers i música en clau femenina

Aquest març de 2022 arriba ple d’activitats variades dirigides a les dones de la vila. El diumenge 6 de març vam poder assistir a una matinat variada, l’Espai CampoAmor.

El dimecres, 16 de març, es farà a la Biblioteca Can Rajoler la segona sessió del Teixim Feminismes. Aquest més dedicada a la segona onada dels feminismes, amb Sílvia Carrillo.

Diumenge, 20 de marc, Elena Gadel i Marta Robles portagonitzaran al Teatre Can Rajoler Les dones de la meva vida. L’espectacle serà a les 18.30 h i les entrades es poden adquirir a la web d’espectacles.

El dissabte 26 de març, tornarà la caminada per la igualtat amb suport de la CAM, la Marxa Violeta, amb sortida des del casal de joves. Al final del recorregut es farà un Vermut musical a Cal Jardiner amb la col·laboració de Cem Maria Grever. Per formar-ne part s’ha de fer la inscripció abans del 24 de març al Casal Cal Jardiner. El donatiu mínim per participar és d’1 euro, que es destinarà a l’Associació Candela, investigació i acció feminista.

El 27 de març es projectarà al Teatre Can Rajoler a les 17 h, la pel·lícula Tiempos de deseo de Raquel Marques. En finalitzar la cinta es farà un col·loqui amb la directora. L’activitat és gratuïta i les entrades es poden reservar a la web d’espectacles.

Punt LGTBI+

Espai d’assessorament, informació i acompanyament al col·lectiu LGTBI+ i el seu entorn. També és un punt de referència des d’on impulsar les polítiques públiques LGTBI+ al municipi; prevenir i actuar en casos de LGTBIfòbia i donar visibilitat a la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

L’atenció es fa amb cita prèvia els dijous, de 16 a 20 h, al Casal de Joves Cal Jardiner. Per demanar hora cal enviar un missatge de whatsapp al 667 992 353 o escriure un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Servei de Feminisme, LGTBI i Transversalitats

El Servei de Feminisme, LGTBI i Transversalitats dissenya i desenvolupa els projectes i accions relacionades amb la igualtat de gènere i LGTBI al municipi.

Impulsa accions com la campanya contra les violències masclistes, ‘Prou d’Hòsties’ o el Març de Dones, la Taula Parets Feminista i LGTBI+, Gènere als Instituts, formació a professionals, o el Pla d’Igualtat Intern de l’Ajuntament, entre d’altres.

Enguany, les activitats estan condicionades a l’evolució de la pandèmia per la COVID-19.

Arxivat a: Ajuntament, Societat
Manifest institucional Dia de la Dona 2022
Manifest institucional Dia de la Dona 2022
Manifest institucional Dia de la Dona 2022
Manifest institucional Dia de la Dona 2022