La Xarxa 0-6 de Parets inicia les trobades del curs 2022-2023 abordant la coeducació i la perspectiva de gènere

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 00:00
La formació es va fer ahir, 26 d’octubre, a la Sala Basart Cooperativa amb la participació d’una quarantena de mestres i auxiliars de les escoles del municipi

La trobada de formadors Xarxa 0-6 de Parets del Vallès va reunir una quarantena de mestres i auxiliars  d’escoles del municipi ahir, 26 d’octubre, en una jornada de treball conjunt dedicada a abordar la coeducació i la perspectiva de gènere. La sessió formativa va ser la primera del curs 2022-2023 i es va dur a terme a la Sala Basart Cooperativa amb l’assistència de la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia.

La vicealcaldessa de Parets i regidora d’Educació, Casandra Garcia, va destacar que “la Xarxa 0-6 és una trobada destinada al món de l’educació de Parets on convidem a totes les mestres que estan amb infants, és a dir, a docents de les escoles bressol o infantil del municipi. És tracta d’una trobada molt enriquidora perquè es poden compartir experiències i reflexions, a més d’establir criteris comuns per totes les escoles del municipi fet que pensem que és un avantatge pel nostre poble. Enguany, hem pensat que el tema a tractar per la Xarxa 0-6 de Parets havia de ser la coeducació i la perspectiva de gènere”.

La primera sessió va comptar amb la participació de mestres i auxiliars de les escoles bressols i les escoles d'infantil del municipi. Pel que fa a les formadores de la jornada, van ser la sociòloga, Anna Carreras, i la periodista, Marta Cortina, que formen part de la cooperativa Vira Cooperativa.  

La Xarxa 0-6 d’educació infantil del municipi va néixer amb l’objectiu de debatre, consensuar criteris i donar coherència al primer i el segon cicle d’educació infantil. Hi participen mestres i educadores de les escoles bressol i de les unitats d’educació infantil de les escoles de Parets del Vallès que realitzen una feina de coordinació pedagògica i organitzativa per tal de millorar la participació  i el debat sobre les qüestions que afecten l’educació i als centres educatius. L’objectiu és aconseguir una millora en la qualitat de l’educació  així com una oferta més equilibrada i cohesionada que eviti les desigualtats entre els centres i n’afavoreixi la col·laboració.

Els objectius de la Xarxa 0-6 de Parets pel curs 2022-23 són: formar i sensibilitzar l’equip de mestres en perspectiva de gènere des d’una mirada interseccional i atenta a la diversitat; oferir els coneixements teòrics necessaris per situar el moment actual, la perspectiva de gènere i les desigualtats en l’àmbit educatiu i les violències que se’n deriven; oferir metodologies per a l’anàlisi i l’observació sistematitzada de la realitat, per tal de poder donar continuïtat al procés crític de revisió constant de les pràctiques educatives; i establir les bases de continuïtat i del treball posterior per definir unes línies clares i concretes de la intervenció coeducativa al centre.  

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:37

Imatges