Portada > Actualitat > Notícies > El CDIAP Spai Tr3s celebra el 15è aniversari a Parets del Vallès

El CDIAP Spai Tr3s celebra el 15è aniversari a Parets del Vallès

10/11/2022

L’acte va tenir lloc ahir, 9 de novembre, a la Sala Basart Cooperativa on es va dur a terme la signatura del conveni entre l’Ajuntament i el CDIAP Spai Tr3s

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Spai Tr3s de Parets del Vallès va celebrar ahir, 9 de novembre, a la Sala Basart Cooperativa, el 15è aniversari del seu centre al municipi. L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa i regidora d'Educació, Casandra Garcia, conjuntament amb les coordinadores del CDIAP Spai Tr3s, Mireia Martínez i Meritxell Garcia, i les treballadores CDIAP Spai Tr3s, Inés Rojas i Lluïsa Gutiérrez. A més, el govern municipal va formalitzar la seva col·laboració amb el centre a través de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i el CDIAP Spai Tr3s.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “pensem que seria important que els serveis dels CDIAP poguessin estar a tots els municipis per la tasca que fan i per la importància que això té per les famílies pel que fa a les deteccions precoç dels trastorns. En aquest sentit, les famílies necessiten, a banda del tractament, l’ajuda, la detecció, i el suport a les famílies per la  gestió i tractar-ho. Avui celebrem el 15è aniversari del CDIAP a Parets i també celebrem que estem al costat del centre amb la signatura del conveni de col·laboració i d’ajuda entre l’Ajuntament de Parets i el CDIAP Spai Tr3s”.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, va explicar que “avui celebrem tota la feina que fa el CDIAP a Parets on tenim la gran sort de comptar amb aquest únic centre per la nostra població que pensem que és més una de les joies que tenim al nostre poble. La tasca de detecció precoç i actuar ràpidament amb un diagnòstic és molt importat per l’evolució de l’infant igual que fer l’acompanyament a la família. Si moltes vegades ja és complicada la criança, quan sorgeixen dificultats afegides, s’agraeix moltíssim tenir un centre que ajuda de manera gratuïta a les famílies i als infants. Agraïm també, evidentment, al servei tota la tasca de coordinació amb el CAP de Parets, amb les escoles bressol, amb les escoles d’infantil i primària, i amb les famílies”.

La coordinadora del CDIAP Spai Tr3s, Meritxell Garcia, va apuntar que “avui hem celebrat el 15è aniversari del CDIAP a Parets on hem atès a més de 2.600 famílies i infants de 0 a 6 anys del municipi. En aquesta trajectòria hem pogut oferir tractament especialitzat i un tractament terapèutic a totes les famílies i en feia molta il·lusió donar a conèixer avui aquesta dada. També hem aprofitat la festa per presentar un estudi que vam iniciar el 2018, vam materialitzar el 2020 i, finalment, vam  presentar a un congrés internacional, a Barcelona, l’abril del 2021. L’estudi és un estudi pilot fet a les escoles bressol de Parets sobre l’ús de pantalles dels infants de 22 a 27 mesos i la relació que té amb el desenvolupament del llenguatge”.

Per altra banda, durant l’acte també es va dur a terme: la presentació i projecció del documental L'experiència amb el CDIAP gravat durant el 2022 per tvParets amb testimonis de diferents professionals de la Xarxa i de famílies usuàries del CDIAP; i també es va presentar l’estudi L’exposició a pantalles, activitat física i la seva relació amb el desenvolupament del llenguatge i altres trastorns conductuals i emocionals dels infants de 22 a 27 mesos d’edat sobre l’impacte de les pantalles digitals i el llenguatge realitzat a les Escoles Bressol Municipals de Parets del Vallès. 

El CDIAP Spai Tr3s de Parets és un servei social d'atenció especialitzada universal i gratuït, destinat als infants de fins a sis anys i les seves famílies, i inclòs en el Sistema Català de Serveis Socials. El servei s’adreça a infants que en condicions normals no necessiten l’atenció; que no arriben a un desenvolupament adequat a la seva edat; que presenten malformacions evidents, defectes congènits, lesions cerebrals de qualsevol origen i d'altres anomalies; i, a més, atorga prioritat d'atenció als infants de menys de tres anys i als infants amb afectació greu.

Arxivat a: Ajuntament
15 anys CDIAP
15 anys CDIAP
15 anys CDIAP