Portada > Actualitat > Notícies > Parets acull el primer ‘Concurs de cuina de la mongeta paretana’

Parets acull el primer ‘Concurs de cuina de la mongeta paretana’

25/01/2023

Les guanyadores del concurs van ser Carme Pera, Anna Maria Calvo i Marta Garcia

Parets del Vallès va acollir el primer Concurs de cuina de la mongeta paretana el 21 de gener, en el marc de la XXV Calçotada popular de la Festa Major d’Hivern, al Casal de Cultura Can Butjosa. Les guanyadores del concurs van ser Carme Pera, que es va endur el 1r premi amb el plat Crépinet de mongeta paretana; Anna Maria Calvo que es van endur el 2n premi amb el plat Mongetes amb bacallà; i el 3r premi va ser per Marta Garcia, autora del plat Peus de porc amb mongetes.

L'objectiu principal del concurs era difondre la mongeta paretana a través de l'elaboració de plats que els participants van cuinar a casa seva i van portar al Casal de Cultura Can Butjosa per a participar en el concurs i per difondre’n les receptes. A més, durant la calçotada també es va incloure una degustació de la mongeta paretana per a tots els assistents.

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca que "Parets ha celebrat la tradicional calçotada de la Festa Major d'Hivern amb una novetat enguany: que hem incorporat el primer Concurs de cuina de la mongeta paretana. En aquest sentit, hem recuperat el cultiu de la mongeta paretana i ho hem volgut plasmar amb el concurs, amb una sèrie de participants i amb l'entrega de premis. A més, animem a tothom a participar en la propera edició del concurs, ja que la mongeta paretana té un sabor diferent de les mongetes del ganxet, és una mongeta terrosa que es fa arran de terra i que agafa el gust de la terra".

La regidora Comerç, O'hara Valdivia, apunta que “la gent tenia moltes ganes de sortir al carrer i fer xerinola per la Festa Major d’Hivern. Enguany, a més, vam voler fer la Setmana de la mongeta paretana amb un acte relacionat amb la nostra mongeta. En aquest sentit, vam proposar fer el primer concurs de cuina utilitzant aquest producte, on l’acollida a la proposta va ser espectacular i on vam fer l’entrega els premis i reconeixements als guanyadors del concurs”.

La inscripció al concurs era gratuïta i oberta a totes les persones afi­cionades a la cuina. Pel que fa als premis, hi va tres premiades que van obtenir un reconeixement del concurs, i a més, el 1r premi i el 2n premi van rebre 1 kg de mongetes paretanes. Els guanyadors van ser escollits pels criteris de valoració de l’elaboració del plat, la presentació, l’originalitat de la proposta i la incorporació d’altres productes de proximitat.

El jurat del concurs va estar integrat per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la regidora de Comerç, O'hara Valdivia, i la cuinera professional Rosa Parerea, de Can Parera. L’activitat estava inclosa en els compromisos del PAM 2021-2023 (Pla d’Actuació Municipal) del govern local de Parets.

Les imatges del Concurs de cuina de la mongeta paretana es poden veure al perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets.

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa
Calçotada
Calçotada
Calçotada