Parets acull la Jornada de Turisme Vallès al teatre de Can Rajoler

Divendres, 10 de març de 2023 a les 00:00

L’acte es va fer ahir, 9 de març, i va estar adreçat al sector turístic públicoprivat compost pels ajuntaments, les associacions, les empreses BIOSPHERE i els punts d’informació turística

Parets del Vallès va celebrar la Jornada de Turisme Vallès 2023 del Consell Comarcal del Vallès Oriental, el 9 de març, al teatre de Can Rajoler. Durant l’acte es van nomenar i lliurar els distintius de BIOSPHERE, així com els diplomes de Punts d’Informació Turística de 2022, es va realitzar una activitat ludicocultural relacionada amb el projecte i es va exposar el resum del Pla d’Acció dels projectes de cara al 2023.

L’acte va estar presidit per la regidora de Turisme de Parets del Vallès, O'hara Valdivia i va comptar amb la presència i els parlaments de la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero; i el conseller delegat de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Àlex Valiente.

La regidora de Turisme de Parets del Vallès, O'hara Valdivia, va apuntar que “Parets ha acollit l’acte de la Jornada Turisme Vallès del Consell Comarcal del Vallès Oriental on s’han donat distintius de BIOSPHERE i on Parets ha recollit els diplomes de Punts d’Informació Turística. En aquest sentit, destaquem que com a municipi tenim molt de patrimoni arquitectònic, així com, que també rebem molt de turisme esportiu, social i d’esdeveniments. Per l’equip de govern és molt important posar-ho en valor, volem que ens coneguin i que la gent vingui a Parets, nosaltres treballem en aquest sentit”.

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, va destacar que “per nosaltres és una satisfacció molt gran poder acompanyar les empreses que han rebut el distintiu en els ítems que representen compromís cap a la constant millora en el repte per la sostenibilitat. També treballem en els punts d’informació turística, i des del 2013 ho fem en aquesta línia, on no només s’informa des de les oficines de turisme sinó que tothom és un informador turístic, qualsevol establiment i comerç,  i des del Vallès Oriental s’han sumat en aquesta aposta”.   

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, va explicar que “hem lliurat 39 premis BIOSPHERE, entre els nous i les renovacions, pel que fa a la sostenibilitat en el turisme i també hem presentat el Pla d’Acció que s’ha elaborat pel 2023. Des del Vallès Oriental estem fent una tasca molt important per posar el turisme i el producte de proximitat a l’abast dels nostres ciutadans i ciutadanes, així com per reduir la petjada de carboni. Pensem que és important aquesta jornada de turisme sostenible per posar en valor com s’està treballant al costat dels productors i del turisme a través d’aquestes polítiques”. 

El conseller delegat de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Àlex Valiente, va dir que “hem reconegut el treball que s’ha fet en l'àmbit tècnic des de la part privada i la part pública. A més, hem presentat el Pla d'Acció en el qual han treballat des dels projectes de turisme i de productes de la terra, que són els objectius que ens marquem de cara al 2023. En aquest sentit, és el Pla d'Acció que després es va aprovar en el Plenari del Consell Comarcal i l’hem presentat”.

La jornada va estar adreçada al sector turístic públicoprivat de la comarca que inclou els ajuntaments, les associacions, les empreses BIOSPHERE i els punts d’informació turística dels municipis del Vallès Oriental.

Darrera actualització: 23.02.2024 | 11:29