A partir del 15 d’abril es col·locaran radars mòbils de velocitat a diversos punts de la població

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 00:00

Un estudi realitzat durant el mes de març constata que les entrades i sortides de Parets són els punts on els vehicles circulen a una major velocitat per sobre del límit, coincidint amb els llocs amb més sinistralitat del municipi.

Després d’un mes de campanya informativa, durant la qual s’ha advertit els conductors de vehicles que circulaven a una velocitat superior a la permesa, a partir del 15 d’abril es procedirà a col·locar diversos radars en alguns punts del municipi. L’estudi estadístic de la Policia Local, que va realitzar 24 mesuraments en 21 punts viaris del poble, va constatar que la majoria dels vehicles superen el límit de velocitat en les entrades i sortides del municipi. Precisament, aquests punts conflictius coincideixen en bona part amb els punts negres de Parets, on es registra un major nombre d’accidents de trànsit.

L’Ajuntament de Parets i la Policia Local van dur a terme una campanya informativa, durant la qual també es va mesurar la velocitat dels vehicles en diversos vials de Parets, un total de 21 punts viaris en diferents dies i horaris. La campanya informativa, en la qual s’informava els conductors que corrien massa, va durar un mes, amb 24 mesures de velocitat. L’estudi elaborat amb les dades dels radars mòbils conclou que els llocs de Parets on la majoria dels vehicles superen el límit de velocitat són els seus vials d’entrada i sortida, que coincideixen, a més, amb els punts negres amb més sinistralitat. Les entrades i sortides dels polígons són també uns espais problemàtics.

En l’estudi es comprova que l’horari més conflictiu és la tarda, amb una circulació més fluida, ja que hi ha un menor nombre de vehicles. Per contra, al matí, hi ha més trànsit i es produeixen més retencions. Això fa que els cotxes i camions no superin tan sovint la velocitat legal. Malgrat tot, els mesuraments constaten que, en la majoria dels casos, la velocitat mitjana dels vehicles supera la legal, que és de 30 km/h a dins del terme municipal.

Arran d’aquestes dades, la Policia Local procedirà a partir del 15 d’abril a col·locar els radars i es començaran a imposar sancions a aquells conductors que superin la velocitat permesa. Els radars seran mòbils i es col·locaran en diferents punts del municipi. Tanmateix, la Policia Local ha informat que, en la mesura del possible, advertirà prèviament del vial on es col·locaran, amb l’objectiu de prevenir els conductors del límit de velocitat i reduir la sinistralitat dins del poble.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 08:28