El Cens Electoral per als comicis al Parlament Europeu es podrà consultar del 22 al 29 d’abril

Dimecres, 17 d'abril de 2024 a les 00:00

Les eleccions europees se celebraran diumenge, 9 de juny, i estan cridats a les urnes un total de 14.511 paretans i paretanes

El pròxim 9 de juny se celebraran les eleccions al Parlament Europeu i un total de 14.511 veïns i veïnes de Parets podran exercir el seu dret a vot. Per tal de consultar si les dades són correctes, l’Ajuntament mantindrà un servei de consulta del Cens Electoral provisional del 22 al 29 d’abril, ambdós inclosos. Així mateix, també estarà exposada al públic la relació de Meses i Col·legis Electorals.

Les persones interessades a consultar el Cens Electoral podran fer-ho, presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (pl. de la Vila, 1), de dilluns a divendres de 9 a 14 h, acreditant-se amb el DNI, passaport o permís de conduir. També es podrà fer telefònicament, al 93 573 88 88. Fins al dia 29 d’abril, es podrà formular reclamacions sobre les dades censals a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral o a l’Ajuntament de Parets, on es facilitarà a l’interessat els corresponents impresos de reclamació.

Com en el cas de les eleccions autonòmiques, que se celebren el 12 de maig, el plebiscit al Parlament Europeu comptarà a Parets amb 23 meses electorals, repartides en cinc Col·legis Electorals: l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Pompeu Fabra, el Casal d’Avis Sant Jordi, el Casal de Cultura Can Butjosa i l’Escola Pau Vila. Com és habitual, hi haurà dos Districtes Electorals, Casc Antic i Eixample, que es divideixen en 11 seccions.

El vot per correu postal ja es pot demanar. Hi ha temps fins al 30 de maig inclòs, i es pot sol·licitar de forma telemàtica, amb certificat electrònic, al web correos.es; o presencialment, a qualsevol oficina de Correus, presentant el DNI, passaport o carnet de conduir. Més endavant, del 20 de maig fins al 5 de juny, ambdós inclosos, es podrà enviar el vot per correu també en una oficina de Correus.  

Pel que fa a la campanya electoral, tindrà una durada de quinze dies, des de la mitjanit del divendres 24 de maig fins al divendres 7 de juny.

Darrera actualització: 17.04.2024 | 11:25