Els municipis del sistema Ter-Llobregat, entre els quals es troba Parets, entren en fase de preemergència per sequera

Dimarts, 21 de novembre de 2023 a les 00:00

Les mesures aprovades afecten el volum d’aigua per habitant i dia, al reg, la neteja de carrers, l’ompliment de piscines o el rentat de vehicles

Avui dimarts, 21 de novembre, el govern de la Generalitat ha informat la ciutadania de les noves mesures per la sequera que afecten actualment a algunes zones de Catalunya i de la nova fase de preemergència. Les mesures afecten els municipis del sistema Ter-Llobregat, entre els quals es troba Parets del Vallès. Les comarques afectades són l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Gironès, el Maresme, la Selva, el Solsonès, el Vallès Occidental, i el Vallès Oriental.

Aquesta nova fase de preemergència consisteix a aplicar mesures transitòries i d’adaptació de forma consensuada abans d’arribar a la declaració efectiva d’emergència, que suposaria establir mesures més restrictives. És una fase intermèdia entre l’estat actual i la fase d’emergència.

Entre les mesures més destacades es troben l’abastament de la població, que no podrà superar els 210 litres per habitant i dia, incloses les activitats econòmiques i comercials. El reg de gespa queda prohibit en tots els casos, a excepció de superfícies on es practiqui esport federat, on el reg es mantindrà a la meitat de la dotació establerta. Es permetrà el reg de supervivència per l’arbrat de 20 a 8 h i amb sistema gota a gota o regadora. Les piscines privades no es podran omplir i les d’ús públic només es podran reomplir amb les quantitats indispensables.

També queda prohibida la neteja de carrers clavegueram, paviments, façanes i similars, siguin públics o particulars amb aigua potable. Els vehicles només es podran rentar en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua. També es prohibeix l’ompliment de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús de l’aigua imprescindible per al seu manteniment.

Aquestes mesures tenen com a objectiu conscienciar a la ciutadania de la importància d’estalviar l’aigua i evitar el pas a la fase d’emergència.

Darrera actualització: 21.11.2023 | 19:23