Es realitzen diversos tallers a les escoles per aprendre a jugar al joc de taula “Parets Juga!”

Dijous, 18 d'abril de 2024 a les 00:00

A més dels tallers a les escoles, durant el dia de cloenda de la Setmana de les famílies, 19 de maig, hi haurà una carpa amb la presència d’un dels seus creadors, Xavier Moratonas

S’estan realitzant, des de fa uns dies, una sèrie de tallers a alguns centres educatius de Parets, en els quals s’ensenya els infants a jugar al joc de taula “Parets Juga!”. A més d’aquestes visites als centres escolars, el dia de la cloenda de la Setmana de les famílies, que tindrà lloc el dia 19 de maig al parc de la Linera, també es podrà gaudir del joc dedicat a Parets. Entre les diverses activitats que s’organitzaran, l’Ajuntament habilitarà una carpa dedicada al joc “Parets Juga!”, i hi serà present un dels seus creadors, Xavier Moratonas. Ell mateix explicarà com jugar-hi.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, explica que el joc “pretén donar a conèixer el patrimoni artístic i cultural de Parets a les famílies; per tant, aquests tallers a les escoles serveixen perquè els infants aprenguin la dinàmica del joc i, després, puguin jugar-hi a casa amb les seves famílies”. El joc va ser repartit a tots els infants matriculats a les escoles de Parets entre 3r de primària i 2n d’ESO.

“Parets Juga!” és un joc de taula familiar, en el qual poden participar de 2 a 5 jugadors, a partir de 8 anys, en unes partides que duren entre 30 i 40 minuts. S’hi recullen les festes, tradicions i els edificis més emblemàtics del poble. És un joc únic i singular, fet exclusivament per a Parets, que té l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni de Parets a partir del joc i des d’un vessant lúdic. Un joc d’estratègia, creat per Xavier Moratonas i Óscar Romero i il·lustrat per Maribel Páez i Mires Estudi, que permet aprendre més sobre la vila, alhora que es gaudeix d’una estona divertida en família i amics.

Podeu consultar les normes del joc en aquest enllaç.

Darrera actualització: 18.04.2024 | 08:50

Imatges