L'Ajuntament de Parets del Vallès pren mesures addicionals per afavorir l'estalvi de l'aigua al municipi

Dijous, 8 de febrer de 2024 a les 00:00

Les decisions s'han pres en el marc de la comissió de seguiment de la sequera

Algunes de les mesures preses per l'Ajuntament de Parets més enllà de les obligacions decretades per la Generalitat de Catalunya des del passat 2 de febrer són:

  • L’emissió d’un Ban amb les mesures a adoptar segons Resolució de l’ACA.
  • L’encàrrec a l’empresa concessionària del servei d’aigua de l’estudi per la reducció de la pressió de l'aigua en horari nocturn.
  • La mesura de tancament de les dutxes entre setmana als diferents equipaments municipals (no els caps de setmana quan hi hagi competició esportiva federada).
  • L’enviament d’avisos als usuaris industrials, domèstics i a les activitats de túnels de rentat que tinguin consums elevats d'aigua.
  • L'encàrrec d’un estudi per a l’establiment d'un dipòsit per a l'ús d'aigua regenerada per a rec autoritzat i neteja.

Respecte a l’obtenció d’aigua regenerada, l’Ajuntament està fent els tràmits necessaris amb el Consorci Besòs Tordera a fi de garantir la supervivència de l’arbrat, la salubritat pública i la realització de l’esport federat. A més, i en aquesta fase d'emergència 1 per sequera, l'Ajuntament de Parets recomana a la ciutadania que controli el consum de l'aigua a través del comptador o de l'APP Aigua amb tu

Finalment, l'Ajuntament ha encomanat a l'empresa concessionària del servei d'aigua, un estudi per implantar el sistema de telelectura als comptadors i diferents noves accions que podrien aplicar-se en fases d'emergència més avançades.

L'Ajuntament demana a la ciutadania conscienciació havent iniciat una campanya informativa a través de diversos mitjans de difusió.

L'Ajuntament de Parets del Vallès ha reduït en un 50% el consum d'aigua als equipaments municipals durant l'últim any. Una bona feina que també està fent gran part de la ciutadania, amb una reducció del consum domèstic del 6%. Actualment, l'eficiència de la xarxa d'aigua a Parets és excepcional i es troba al 90%.

Recordem que l'Ajuntament de Parets va aprovar, sense obligació de fer-ho, un Pla d'Emergència de Sequera del municipi i el passat mes de desembre l'Ordenança Municipal reguladora d'infraccions pel malbaratament d'aigua en xarxa en situació de sequera.

També en previsió va decidir tancar les fonts per beure i ornamentals tal com avui ja fixa el decret de l'ACA en estat d'emergència 1.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 13:35