Millores en l’eficiència energètica de la residència i centre de dia Pedra Serrada

Dimecres, 17 d'abril de 2024 a les 00:00

L’equip de govern ha visitat aquest dimarts, 16 d’abril, les obres que s’estan realitzant a les cobertes, els passadissos i les habitacions, amb la instal·lació d’un sistema de climatització

Continuen endavant els treballs de reforma a la residència i centre de dia Pedra Serrada, que tenen l’objectiu de garantir la impermeabilització i eficiència energètica de les cobertes i, a la vegada, implantar un sistema d'aire condicionat i ventilació d'última generació a les estances i passadissos de la residència. L'equip de govern, representat per la vicealcaldessa Casandra Garcia, el 2n tinent d’alcalde Francesc de la Torre, i els regidors i regidores Lucio Gat, Paola Gratacós i Dídac Cayuela, ha realitzat aquest dimarts, 16 d’abril, una visita a la residència Pedra Serrada per veure l’estat actual de les obres.

Les cobertes s’estan renovant per millorar l'eficiència energètica, mitjançant la creació de pendents per al drenatge de l'aigua i la instal·lació de materials d'impermeabilització i aïllament per garantir un segellat estanc. A l'interior de la residència, per altra banda, s’ha posat el focus en els tres mòduls d'habitacions i passadissos d'accés, on s’està instal·lant un sistema de climatització, ventilació i renovació d’aire, per oferir un confort tèrmic òptim als residents.

“L’objectiu de les obres és garantir aquest confort tèrmic als residents i usuaris de la residència; temperar les habitacions no només és agradable, sinó que afavoreix el benestar físic i mental”, ha explicat el regidor de Manteniment d’Equipaments, Dídac Cayuela. Per tal d’assegurar l’estalvi energètic de l’equipament, s’ha instal·lat un sistema de control intel·ligent, que permet regular la temperatura de cada habitació des d’una consola de control central. Tal com indica Cayuela, “les fortes temperatures de l’estiu passat ja feien imprescindible aquestes actuacions, ja que no només hem de protegir la salut i benestar dels usuaris i residents, sinó també el rendiment dels aparells instal·lats, el consum i les despeses energètiques”.

En total, s’ha actuat en una superfície de 2.500 m² a les cobertes i un nombre total de 31 habitacions. Les obres a la residència i centre de dia Pedra Serrada estan subvencionades pel Departament de Drets Socials en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea mitjançant el programa Next Generation EU.

Darrera actualització: 17.04.2024 | 08:25