Primera jornada de treball de la Xarxa 0-6 després de la pandèmia

Dijous, 21 d'octubre de 2021 a les 00:00
Més d’una trentena d’educadores han assistit a la trobada dinamitzada per Eva Sargatal

Ahir dimecres, 20 d’octubre, va tenir lloc la primera de les trobades de la Xarxa 0-6 anys de Parets del Vallès, que van quedar suspeses per causa de la pandèmia per COVID-19. La Xarxa 0-6 té la finalitat de facilitar la reflexió sobre la concepció, el tracte dels infants i la continuïtat entre un cicle a l'altre de l'etapa d'educació infantil, per assolir la màxima la coherència en aquesta franja d’edat.

Més d’una trentena d’educadores de 8 centres escolars del municipi van assistir a la formació impartida per Eva Sargatal, assessora i formadora de mestres.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, va assistir a la trobada i es va mostrar “molt satisfeta de poder reactivar la xarxa 0-6. Avui ha estat un èxit veure a tantes docents del poble que s'interessen per continuar formant-se i compartir vivències”. “L'etapa 0-6, tot i no ser una etapa educativa obligatòria al nostre país, és una etapa cabdal en el desenvolupament de l'infant i per tant cal reivindicar-la com a part essencial de l'evolució educativa dels infants”, afegia Garcia.

La xarxa 0-6 d’educació infantil del municipi neix amb l’objectiu de debatre, consensuar criteris i donar coherència al primer i el segon cicle d’educació infantil. Hi participen mestres i educadores de les escoles bressol i de les unitats d’educació infantil de les escoles de Parets del Vallès.

Des de la xarxa es treballa per consensuar i compartir la informació necessària que cal traspassar en el moment de la incorporació dels infants a P3; organitzar conjuntament activitats de traspàs; contribuir a millorar un dels processos de transició durant l’escolarització de l’alumnat del municipi o elaborar documents conjunts d’orientació a les famílies, entre d’altres.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:20