Afectacions per les obres de la línia de rodalies R3

El pròxim 29 d’octubre s’inicia la nova fase d’obres de desdoblament de la línia R3

En la segona fase de les obres els trens en direcció l’Hospitalet es podran agafar des de l’estació de Parets

El proper 29 d’octubre s’iniciarà la nova fase de les obres de desdoblament de la via a la línia R3 amb afectació a l’estació de Parets. En aquesta nova fase, els trens en direcció l’Hospitalet es podran agafar des de l’estació de Parets. La via seguirà tallada en direcció La Garriga, i el servei es realitzarà mitjançant un servei d’autobús, com s’estava duent a terme en la primera fase. L’estació disposarà d’un servei d’autobús que viatjarà entre les estacions afectades i un altre servei directe en direcció Centelles. Els autobusos esperaran als viatgers al carrer de Josep Molins, on temporalment s’habilitarà la circulació en una sola direcció. També, i per garantir una millor mobilitat, provisionalment s’eliminaran les places d’aparcament al carrer de Josep Molins. RENFE disposarà d’autobusos de reten a la zona del pàrquing de l’estació.

Es manté l’horari habitual de trens, amb una freqüència de pas de 30 minuts en ambdues direccions, facilitant la connexió entre els serveis de tren i autobús. Els dissabtes, diumenges i festius s’han afegit 7 trens addicionals respecte al servei habitual. La finalització del servei s’ha ampliat (70 minuts en direcció L’Hospitalet i 60 en direcció Vic), per tal de garantir els últims transbordaments entre tren i autobús.

En aquesta nova fase d’obres s’habilitaran més serveis de bus, més persones de seguretat a les estacions i s’ampliaran els informadors per tal de facilitar el viatge als passatgers de Rodalies. Les persones amb mobilitat reduïda disposaran d’atenció directa del personal habilitat per RENFE. També es reforçarà l’enllumenat en l’àmbit d’afectació. La finalització de les obres està prevista a finals de gener del 2024.

Durant la primera fase de les obres, iniciada el passat 12 d’octubre, més de 1.300 usuaris han utilitzat el servei d’autobús no directe i un miler han fet servei dels busos directes entre Parets i Centelles. Aquesta primera fase també ha servit per gestionar les incidències presentades pels usuaris de l’estació i, un cop analitzades, s’habilitaran carpes a disposició dels usuaris. També cal recordar que els serveis de l’estació estan oberts per tots els viatgers que ho necessitin.

Per a més informació, podeu consultar la web de l’Ajuntament dedicada a les afectacions de les obres.

 

 

Afectacions de les obres de desdoblament de la línia R3 a Parets del Vallès

RENFE habilitarà serveis d’autobusos a Parets a partir del dia 12 d’octubre, quan s’iniciaran les obres de desdoblament de la via a Mollet

Està previst que el servei de trens fins a l’estació de Parets funcioni amb normalitat fins al 12 d’octubre, data en què començaran les obres al municipi pel desdoblament de la línia R3 entre Parets i La Garriga. Les obres s’iniciaran el dia 12 d’octubre a l’estació de Mollet amb afectació a Parets. A partir d’aleshores, hi haurà serveis d’autobusos que connectaran les estacions en obres, per tal de pal·liar les afectacions a la mobilitat que es produiran durant els treballs de desdoblament.  

El dijous, 12 d’octubre, RENFE habilitarà un servei de transport alternatiu a Parets amb 3 autobusos que se situaran al final de l’avinguda de l’Estació. Per fer els trajectes cap a Mollet i Centelles els autobusos entraran i sortiran per l’avinguda Catalunya i la plaça de Josep Marcer. Als dos trams de la línia on hi hagi servei, hi haurà una freqüència de pas d'un tren cada 30 minuts, tant els dies feiners com els dies festius. Els dies festius, a més, s’han incorporat 7 trens addicionals per sentit.

Per altra banda, s’ha procedit a senyalitzar les parades, les zones d’aparcament i els carrers afectats per tal d’evitar confusions i s’ha reforçat el servei d’atenció al client i seguretat durant aquest període a les estacions afectades, amb 15 persones a Parets contractades pel Servei Local d’Ocupació.

Per tal de facilitar el transport de passatgers, tant dins com fora del municipi, es modificarà el trajecte del bus urbà mentre es duen a terme les obres de desdoblament. Per tant, la parada de l’avinguda de l’Estació quedarà eliminada, i la parada de l’avinguda Catalunya amb cantonada avinguda de l’Estació es traslladarà al carrer Alzina.

Es preveu que aquestes afectacions tinguin una duració aproximada de dues setmanes. A partir d’aleshores, s’iniciaran les obres a l’estació de Parets i l’Ajuntament, juntament amb RENFE, informarà dels canvis en les afectacions al municipi i en el transport alternatiu de viatgers.

Darrera actualització: 24.10.2023 | 14:29