Revetlla de Sant Joan, segura i amb precaució

Divendres, 17 de juny de 2016 a les 00:00
Amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan, el pròxim 23 de juny, a Parets del Vallès s’han instal·lat punts de venda de material pirotècnic situats a l’av. Catalunya amb Montserrat Roig, al carrer del Tenes, al carrer Sant Antoni prop del cementiri municipal, a l’av. Catalunya amb el carrer Aragó, al carrer Palou, i a l’av. de Catalunya amb la C-17.

Pel que fa a les festes i fogueres veïnals, fins al moment s’han sol·licitat les següents autoritzacions per a talls de carrer: A l’Av. Espanya entre el carrer Bailén i Girona; barri Quarter Llevant 38; Carrer la Sardana, des del carrer Ferret; solar situat entre els carrers La Mola, Farell, i Passeig de la Ribera i Carrer Compte de Montemolin, a l’alçada del número 29.

Amb l’objectiu d’evitar possibles incidents durant la celebració de la revetlla, la Generalitat de Catalunya ha publicat un seguit de consells a tenir en compte durant aquest dia:

·        No s’han de situar les fogueres a prop de la façana de cap edificació ni fer-les sense l'autorització corresponent.

·        Està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d'espècies arbòries com si no, i a la franja que els envolta.

·        S’ha de vigilar el pas de les línies elèctriques, telefòniques, etc.

·        En el cas de fer la foguera en un solar, abans s’ha de netejar de bardisses o de materials inflamables i, si està situada en un encreuament de carrers, s’ha de deixar pas per als vehicles d'urgència.

·        No s’han de llençar al foc papers ni teixits perquè el vent els pot enlairar. No s’han d'utilitzar mai bidons, llaunes o esprais, ja que poden explotar, ni pneumàtics ni plàstics, pels seus efectes contaminants.

·        S’han de plegar els tendals que hi pugui haver a les terrasses.

·        Cal respectar la distància de respecte dels cotxes aparcats.

·        S’han de tenir en tot moment algun mitjà per apagar la foguera (galledes d'aigua, mànegues, extintors, etc.).

·        S’ha de vigilar la foguera fins que quedi del tot extingida i, sobretot, un cop apagada s’ha de ruixar el caliu per tal de no provocar accidents.

Per ampliar aquesta informació es pot consultar el web de la Generalitat de Catalunya: gencat.cat

Darrera actualització: 03.05.2019 | 08:34