Portada > Actualitat > Notícies > Els consellers i conselleres presenten els projectes elaborats durant aquest curs pels infants i joves de Parets

Els consellers i conselleres presenten els projectes elaborats durant aquest curs pels infants i joves de Parets

09/06/2021

El reciclatge, dieta sana i lluitar contra els micromasclismes, algunes de les idees exposades per millorar la ciutat i els seus habitants

Avui dimecres, 9 de juny, ha tingut lloc el plenari de tancament del Consell d’Infants i del Consell de Joves de Parets. A causa de la crisi sanitària, la trobada dels estudiants amb l’alcalde i les regidores d’Educació i de Joventut s’ha fet mitjançant una reunió telemàtica, on s’han presentat els treballs dels alumnes, un encàrrec que l’alcalde va fer als respectius Consells pel curs 2020-21.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha fet una petita explicació de què és el Consell d’Infants i el Consell de Joves, ha recordat que aquest curs s’ha hagut de fer tot en línia, i ha agraït el treball fet, malgrat aquestes dificultats. La regidora d’Educació ha cedit pas al Consell d’Infants que han explicat el treball realitzat, el projecte ‘Soc de Parets. Soc activista’, on es va demanar als consellers i conselleres que fessin una recerca sobre les entitats i les activitats que existeixen a Parets relacionades amb l’activisme social en l’àmbit de la Lluita Contra el Canvi Climàtic i la Solidaritat i la Lluita Contra la Pobresa, i proposessin petites intervencions, algunes d’elles han estat, posar més papereres i fer excursions per netejar el bosc. Aquests àmbits es corresponen als objectius 1 i 13 de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS).

La regidora de Joventut, Maria Gorina, ha donat pas a l’exposició del treball realitzat per part del Consell de Joves, on es demanava als consellers i conselleres que organitzessin un debat entre els joves dels instituts sobre el tema que ells mateixos havien escollit al curs passat: ‘Diferència i desigualtats’, amb la realització d’una enquesta virtual sobre els Joves i l’Espai Públic de Parets. I ha animat els joves a participar en les activitats que ofereix el Casal de Joves Cal Jardiner.

Ha tancat l’acte, l’alcalde de la vila, Francesc Juzgado, que ha agraït i felicitat als alumnes per la feina realitzada, els ha encoratjat a seguir treballant i ha pres nota dels temes que han sortit a l’enquesta sobre l’espai públic dels joves. I ha recordat al Consell d’Infants, que tenen pendent acabar el treball sobre la llera del riu amb l’Escola de la Natura, i que els joves col·laborin en difondre l’APP de l’Ajuntament per millorar l’espai públic.

Arxivat a: Educació, Joventut
Plenari del Consell d'Infants i del Consell de Joves d'aquest curs 2020-21