Adif adjudica el desdoblament de la línia de tren R3 entre Parets i la Garriga

Dimecres, 26 de gener de 2022 a les 00:00
Les obres tindran una durada de 25 mesos i un cost de més de 55 milions d'euros

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat les obres per desdoblar la línia de tren R3 entre Parets i la Garriga. Les obres es faran en un tram de 17,1 km, entre les estacions de Parets i la Garriga, i també afectaran els municipis de Montmeló, Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès.

La duplicació de la via de la línia de Vic suposarà una inversió de 55,6 milions d'euros. Adif ha encarregat les obres per construir aquesta segona via a la Unió Temporal d'Empreses, formada per FCC Construcción i Comsa. Es preveu que les tasques comencin els pròxims mesos i tinguin una durada de més de dos anys, 25 mesos.

L'obra inclou la construcció de nou viaductes, set passos superiors i nou passos inferiors, a més d'un total de 5.304 metres de nous murs. Paral·lelament, el projecte es complementa amb actuacions a diverses estacions per adaptar-les a la nova infraestructura.

El desdoblament de la via permetrà augmentar el servei de la línia, amb un tren més per hora i sentit, i reduir el temps de viatge.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:32