Es reuneix el Consell Municipal de la Gent Gran de Parets del Vallès

Dijous, 31 de març de 2022 a les 00:00
L’òrgan de participació es va reunir el 29 de març amb representants del govern i de la resta de formacions polítiques per constituir la Comissió permanent

El Consell Municipal de la Gent Gran de Parets del Vallès es va reunir per constituir la Comissió permanent de l’òrgan el 29 de març a la sala Basart de l’Edifici Cooperativa. L’acte va estar presidit per l’alcalde, Francesc Juzgado, la regidora de Gent Gran, Maria Gorina, juntament amb representants de la resta de formacions polítiques del municipi, els representants de la gent gran i del consistori, tal com estableix el funcionament de l’òrgan.

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha apuntat que l’òrgan serveix per apropar la participació de la gent gran i conèixer de primera mà les seves propostes: “Ens agrada copsar l'opinió de les nostres veïnes i veïns i, com no, de la nostra gent gran. Qui millor que ells per transmetre'ns les inquietuds i propostes del seu col·lectiu. Millorarem tot el que estigui a les nostres mans i aquesta és la finalitat d'aquest Consell”.

La regidora de Gent Gran, Maria Gorina, ha destacat els objectius que van sorgir de la reunió el 29 de març on es va “celebrar la primera comissió permanent del consell municipal de la gent gran. L’objectiu era posar en comú el que s’ha treballat fins ara i crear com ha estat el cas, una nova comissió de treball dirigit a les activitats de la gent gran al nostre municipi. Una nova comissió, interrelacionada amb la comissió d’hàbits saludables i la de combatre la soledat. Volem seguir treballant per i amb totes les participants del consell de la gent gran, on el resultat final es veurà reflectit en totes les persones grans del poble”.

El Consell de la Gent Gran és un òrgan consultiu de participació ciutadana que té per objectiu canalitzar la participació dels ciutadans majors de 65 anys de Parets. Es tracta d’un espai permanent de col·laboració per plantejar propostes i cercar mesures que millorin les condicions de la vida de les persones grans del municipi. En definitiva, és un espai per implicar la gent gran en la vida política, econòmica, cultural i social del municipi. L’òrgan es va crear en sessió plenària el 27 de febrer de 2020 i aquest gener van celebrar-se les eleccions per escollir els representants de la gent gran.

Les votacions per a ser representant del Consell van tenir lloc entre el 18 i el 22 de gener i els electors van escollir la candidatura d’una dona i d’un home del seu casal. Els electors són les persones usuàries dels casals municipals de la gent gran de Sant Jordi, de Ca n’Oms i de l’Asoveen. El Consell es reuneix en sessions plenàries on hi participa l’alcalde de Parets, la regidora de Gent Gran, un representant de cada grup polític, dos representants de cada casal amb paritat de gènere, quatre ciutadans escollits per consens dels grups polítics amb paritat de gènere i el secretari de l’Ajuntament. Les reunions de l’òrgan es fan dos cops l’any, però paral·lelament poden organitzar-se comissions de treball per temes concrets que es plantegin a les sessions plenàries.

 

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:33

Imatges