Parets assisteix com a municipi adherit a Ciutats Amigues de la infància a una trobada institucional amb UNICEF

Dijous, 14 de juliol de 2022 a les 00:00
La vicealcaldessa de Parets del Vallès, Casandra Garcia, va assistir a la trobada institucional d’UNICEF amb el president d'UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa, i la coordinadora d'UNICEF Comitè Catalunya, Quima Oliver

La trobada institucional es va dur a terme el passat 13 de juliol al Palau Macaya de Barcelona i hi van assistir representants dels ajuntaments de Parets, Granollers, Martorell, Esplugues de Llobregat i Igualada, entre d’altres. La vicealcaldessa de Parets del Vallès, Casandra Garcia, va assistir a la trobada institucional d’UNICEF, que va comptar amb la presència del president d'UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa, i la coordinadora d'UNICEF Comitè Catalunya, Quima Oliver.

Unicef disposa actualment de 29 municipis catalans adherits a Ciutats Amigues de la Infància, entre les que es troba el nostre municipi. La trobada va servir per compartir experiències i explicar projectes i, per tant, cada municipi ha exposat les polítiques municipals en l’àmbit de la infància, juventud i adolescència.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, ha posat en valor el programa de socialització  gratuïta i de reutilització dels llibres amb els centres educatius des de primer de primària a quart de secundària, posant especial atenció en polítiques d’inclusió i en la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat. I, per tant, quan els alumnes comencen el curs al setembre tots tenen el mateix material. També ha explicat el projecte de la transformació dels patis i ha posat especial atenció en les beques, ja que des de l’Ajuntament són impulsors de beques artístiques i esportives. Finalment, ha destacat la figura de l’educador de carrer i del programa Con-Tacte a Cal Jardiner.

Casandra Garcia apunta que: “Tenim com a repte treballar cap a la inclusió real dins els centres educatius i dins els espais de lleure, ja que cada cop ens trobem amb infants amb més diversitat. Amb els joves s’ha de tractar la problemàtica del consum de les noves tecnologies i construir dinàmiques tots plegats per intentar solucionar-la”. 

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:35