Parets del Vallès es bolca amb una àmplia programació per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 00:00
El municipi ha preparat exposicions, tallers, activitats a les biblioteques i un programa especial a la ràdio Rap 107 relacionats amb la sensibilització sobre el benestar emocional

Parets del Vallès celebrarà el Dia Mundial de la Salut Mental amb un conjunt d’activitats a les biblioteques, tallers, exposicions i un programa especial a la ràdio municipal Rap 107 per a sensibilitzar sobre el benestar emocional. Les activitats han estat organitzades per l’Ajuntament de Parets i la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions. El Dia Mundial de la Salut Mental se celebra cada any el 10 d'octubre i el seu objectiu és sensibilitzar a la població sobre diversos aspectes relatius a la salut mental.

La regidora de Drets socials, Gemma Garcia, destaca que “com cada any celebrem el Dia Mundial de la Salut Mental amb una programació de diferents activitats on l’objectiu principal és el de conscienciar a la població sobre els problemes de salut mental”.

Les activitats s’iniciaran el 30 de setembre, a les 17 h, a la sala d’exposicions Can Rajoler, on hi haurà una inauguració de l’exposició de pintura Ments creatives que es podrà visitar fins al 10 d’octubre. La mostra ha estat realitzada pel Club Social La Llum de la Fundació Sanitària Mollet amb la col·laboració de la Taula Vallesana de Salut Mental (TVSM).

Les biblioteques Can Rajoler i Can Butjosa també han preparat activitats especials acollint una exposició de llibres sobre salut mental del 3 al 15 d’octubre; i, el 6 d’octubre, a les 18 h, la biblioteca Can Butjosa dedicarà l’Hora del conte a tot el que engloba la temàtica, a càrrec de Nerea Anri.

El municipi també gaudirà de tallers d'entrenament en benestar emocional que tindran lloc els dies 3, 10, 17 i 24 d’octubre, de 17.30 a 18.30 h, a la Sala Serra de la Cooperativa. La formació anirà a càrrec de la Sonia Palacios, referent de benestar emocional del CAP Parets, està  adreçada a qualsevol persona major d’edat i les inscripcions es poden fer al mateix CAP amb un màxim de 20 persones per taller.

El Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d’octubre, es farà un programa en directe a la ràdio municipal RAP107, a les 11 h, amb persones del Club Social La Llum, Fundació Sanitària Mollet. La programació seguirà a partir de les 11.30 h amb una entrevista a la Sonia Palacios i amb la lectura del manifest institucional sobre el Dia Mundial de la Salut Mental, a les 12.15 h, a la plaça de la Vila.

Consulta el cartell amb tota la programació del Dia Mundial de la Salut Mental al portal web de l’Ajuntament de Parets. 

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:36