Parets inicia les sessions del Servei de Primera Acollida per a les persones nouvingudes

Divendres, 14 d'octubre de 2022 a les 00:00
Les jornades s’iniciaran el 17 d’octubre i finalitzaran el 28 d’octubre

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha donat el tret de sortida a les noves sessions del Mòdul C del Servei de Primera Acollida municipal que s’imparteixen per promoure l’autonomia personal de les persones nouvingudes i la igualtat d’oportunitats. Les activitats del Mòdul C, sota el títol Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, consisteixen en jornades d’informació a ciutadans estrangers, s’iniciaran el 17 d’octubre i finalitzaran el 28 d’octubre.

La regidora de Drets Socials de Parets, Gemma Garcia, destaca que "estem molt contents d'iniciar de nou les sessions del programa que un cop acabades són d'utilitat pels processos d'estrangeria, per buscar feina o fer valer la formació i l'experiència adquirida. També ens agradaria agrair tota la feina que fa el Servei d'Acollida de l'Ajuntament de Parets en proporcionar les eines per la integració i igualtat dels ciutadans i ciutadanes nouvinguts”. 

Dins les sessions del Mòdul C, el servei d’acollida programa sortides didàctiques a l’ajuntament i a la seu electrònica, una sortida a La Garriga i al Museu d’Història de Catalunya, una visita als equipaments municipals i a Gallecs, i per últim, una xerrada amb una especialista en estrangeria a Ca n’Oms. Les primeres jornades, però, consisteixen en una benvinguda institucional i en abordar els serveis municipals, els drets, i els deures, dels ciutadans i ciutadanes.

El servei està adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides o les retornades, entre altres. Al mateix temps, el municipi amplia el servei a les persones no estrangeres que hagin establert recentment la seva residència al municipi i que desitgin ampliar els seus coneixements sobre la vila, el seu entorn i els serveis municipals.

El Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Parets té la funció de respondre a les necessitats inicials de formació i informació de les persones que arribin al municipi. En aquest sentit, les tasques inclouen l’acompanyament, la formació i la certificació de coneixements mínims, per tal de facilitar el desenvolupament de la vida a Catalunya fonamentant la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Pots consultar la programació de les sessions al portal web de l’Ajuntament de Parets del Vallès. 

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:36

Imatges