Televisió Digital Terrestre (TDT)

A mi ja m'està bé la televisió analògica que ara rebo; podré continuar mirant-la, oi?

No, el 3 d'abril de 2010 tindrà lloc "l'apagada analògica" i a partir de llavors només existirà la TDT.

He de comprar un televisor nou per mirar la TDT?

Per mirar la TDT tenim dues opcions: o bé adquirir un descodificador, també anomenat receptor extern o "Set-Top-Box" (STB) ,o bé adquirir un televisor digital integrat. Fixem-nos que hi ha dos tipus de descodificadors i dos tipus de televisors.

Hem de fer unes obres de rehabilitació a la finca de casa; crec que ningú no ha tocat aquest tema de la TDT. Què us sembla si proposo de parlar-ne a la propera reunió de veïns?

Sí, és clar, és una bona idea, de fet haurem de revisar la nostra instal•lació de l'antena per assegurar-nos que podrem rebre la TDT.

Quina acreditació puc demanar a l'instal·lador?

Hem de saber que tots els professionals tècnics d'antenes qualificats han d'inscriure's en el Registre de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya o en el Registre de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació. Aquests organismes lliuren un carnet d'installador autoritzat als tècnics registrats. És molt important que demanem que ens mostrin aquesta acreditació. Fem la comprovació en el Registre d'Installadors de Telecomunicacions.

Adhesiu per identificar l'establiment: Carnet identificatiu d'instal·lador habilitat per la Generalitat de Catalunya:

       

Darrera actualització: 23.04.2020 | 10:50
Darrera actualització: 23.04.2020 | 10:50