Consell d'Infants

El Consell d'Infants de Parets del Vallès és un òrgan de participació ciutadana format per nens i nenes de 5è i 6è escollits per altres infants per a representar-los al seu ajuntament. Es reuneixen per parlar, per presentar propostes i donar opinions sobre aspectes que els preocupen o els interessen del seu, poble. Alhora vigilen que es respectin els drets de tots infants. Els consellers i conselleres també són tinguts en compte pels responsables polítics dels seus municipis, els quals els poden consultar determinades qüestions o decisions que els puguin afectar especialment i també els encarreguen la realització de projectes específics cada curs escolar.

La funció dels Consell d’Infants és aportar el punt de vista dels nens i nenes sobre els temes que els afecten.

Els objectius dels Consell d’Infants són:

  1.       Fomentar la participació dels infants en els afers del municipi
  2.       Millorar la ciutat incorporant els punts de vista dels nens i les nenes
  3.       Aprofundir en el coneixement que els infants tenen del municipi.
  4.       Aprendre el funcionament de les institucions democràtiques, sobretot l’Ajuntament.
  5.       Promoure la participació dels infants a la ciutat.
  6.       Formar persones capaces de viure i conviure en una comunitat.
  7.       Aproximar els nens i les nenes al valor de la democràcia i la participació.
  8.       Promoure els hàbits i actituds dialogants dels infants.
  9.      Afavorir l’adquisició de competències i habilitats socials, com ara parlar en públic, saber escoltar i tenir en compte diferents punts de vista, expressar opinions pròpies, relacionar-se amb persones diferents, moure’s per la ciutat, buscar informació, etc.

El Consell d’Infants de Parets es va constituïr formalment el mes de juny de 2014 després d’un període de dinamització i participació previ, durant el qual totes els nens i nenes de la vila, a través dels consellers i conselleres fundadors, van debatre i van prendre decisions sobre aspectes fonamentals de la composició i el funcionament del nou organisme , alhora que van dissenyar el logotip del Consell d’Infants de Parets.

Darrera actualització: 29.05.2023 | 12:53
Darrera actualització: 29.05.2023 | 12:53