XEF

Xarxa de debat Educatiu amb i per les Famílies

AGENDA

QUÈ ÉS LA XEF? Coneix-nos i consulta les nostres publicacions

TROBADES I ACTIVITATS DE LA XEF: resums i galeria de fotografies

TEMÀTICA ACTUAL: EDUCACIÓ I GÈNERE. Articles, recursos i enllaços

La XEF col·labora en la preparació de la candidatura de Parets com a Ciutat Amiga de la Infància, que reconeix UNICEF.

16/01/2018

En la trobada d'aquest dimarts, la XEF ha col·laborat en la fase de diagnòstic del Pla Local sobre la participació i els drets de la infància i l’adolescència. Com ho estant fent d’altres tècnics, agents municipals o el Consell d’Infants, l’objectiu de la taula de treball és fer una radiografia sobre la situació de la infància i l’adolescència al municipi, concretant què s’està fent actualment, quines problemàtiques i oportunitats hi ha i què es vol fer en els propers quatre anys.

Què implicarà tenir el segell de Ciutat Amiga de la Infància?

  1. Un model de gestió local i de disseny de polítiques públiques eficaces centrat en l’enfoc dels Drets de la Infància.
  2. La coordinació interna a l’Ajuntament i les aliances amb d’altres actors locals per tractar temes que afectin a infants i adolescents.
  3. La creació i promoció d’instruments reals de participació d’infants i adolescents.
  4. Disposar d’una estratègia a llarg termini per a incorporar a infants i adolescents en les polítiques i accions locals.

 

Parets liderarà la comissió d’Acompanyament a les famílies en la construcció de ciutats educadores’, en el marc de la RECE

19/05/2016

Parets del Vallès i la ciutat d'Avilès lideraran, conjuntament, la comissió d'Acompanyament a les famílies en la construcció de ciutats educadores’ en el marc de la Red Española de Ciudades Educadoras. La RECE ha valorat la candidatura de Parets per la tasca d'impuls a l'educació amb la participació activa de les famílies i les AMPA en el projecte educatiu global del municipi. Els objectius principals d'aquest grup de treball són, entre d'altres, aconseguir la implicació del nombre més gran de
famílies per tal de seguir millorant els ratis d'èxit escolar i la qualitat del nostre sistema educatiu.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Parets ha destacat com, amb aquest lideratge, es posa de manifest la feina ben feta i el compromís que l'Ajuntament té amb l'educació, com a eina de futur i de transformació social. També manifestava la importància d'encapçalar aquesta comissió, juntament amb Avilés, com un reconeixement a la tasca desenvolupada des de la Xarxa de Debat Educatiu Amb i per a les Famílies -XEF- , per integrar la unitat familiar en el projecte educatiu del municipi.

Els eixos sobre els quals es treballarà seran principalment reforçar el paper actiu de les famílies dels infants i joves en un model de ciutat concret; la reflexió conjunta en les mesures que impliquin les famílies per assolir l'objectiu comú de millora de l'èxit escolar i una educació de qualitat i l'anàlisi del paper de les Ciutats Educadores en les polítiques relacionades amb Família i educació.

Al voltant d'aquests objectius, posteriorment s'elaborarà un pla de treball conjunt i consensuat, s'establiran instruments de recollida de pràctiques i experiències i s'organitzaran debats per tal d'analitzar les consideracions sobre aquesta àrea.

La xarxa RECE està relacionada amb el paper fonamental de les famílies en la construcció d'una ciutat educadora i, les ciutats que la integren, a més de Parets del Vallès, són Alzira, Barakaldo, Chiclana de la Frontera, Ibiza; Gavà, Mollet del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat; Ibi i Xàbia, Lleida, Sevilla, Tarragona, València i Vitoria-Gateiz.

Avilès i Parets del Vallès lideraran aquest projecte fins al 2018. La primera de les reunions de la comissió se celebrarà el pròxim 20 de juny a la ciutat d’Avilès.

imatge amb info de la XEF

Darrera actualització: 29.05.2023 | 09:46