I Pla Local de Infància i Adolescència (2018‐2022)

Des de l'Ajuntament de Parets del Vallès ens vam proposar l'elaboració del I Pla Local d'Infància i Adolescència del municipi el setembre de 2017, amb la voluntat de millorar la planificació estratègica de les polítiques municipals dirigides a les nenes, nens i adolescents de la nostra ciutat, engrescats per la iniciativa d’UNICEF de fer Ciutats Amigues de la Infància.

Des d'un principi ens vam marcar dos objectius: d'una banda, conèixer la situació actual de la infància i l'adolescència a Parets, partint dels drets de la infància i tenint en compte tant les dades estadístiques com les visions de tothom (infants, adolescents, personal tècnic, entitats, representats electes, famílies...) per així poder detectar les seves necessitats i establir prioritats. I d'altra banda, ordenar, sistematitzar i valorar les activitats locals en matèria de polítiques d'infància i adolescència, i fer-ho des del treball transversal entre serveis locals i el treball en xarxa amb els agents socials i educatius de la ciutat.

Fruit d'aquest procés de treball són el Diagnòstic de la infància i l'adolescència de Parets del Vallès i la Memòria d'activitats en favor de la infància i l'adolescència. El següent pas ha estat l'elaboració del I Pla Local d'Infància i Adolescència de la nostra vila, fet amb la participació de les nenes, nens i adolescents de Parets, a través dels seus consells, però també amb la implicació del personal tècnic de diferents àrees i serveis locals. Tota aquesta feina ha estat presentada a UNICEF a Maig de 2018.

El I Pla d’Infància i Adolescència de Parets del Vallès, que integra els objectius de l'Agenda del Desenvolupament Sostenible 2030, defineix noves accions que incidiran en el benestar de nenes, nens i adolescents, així com redefineix i millora accions que ja s'estan realitzant en el municipi perquè siguin més efectives entre els anys 2018 i 2022.

Hem fet aquest camí amb la finalitat de ser una ciutat millor per a les nenes, nens i adolescents, un municipi que respecta i promou els seus drets com a ciutadanes i ciutadans des del present cap al futur, és a dir, una Ciutat Amiga de la Infància.

Diagnóstico de la infancia y la adolescencia (PDF, 1,10 MB)

Memoria de actividades en favor de la infancia y la adolescencia (PDF, 1,90 MB)

I Plan Local de Infancia y Adolescencia (2018‐2022) (PDF, 411 kB)

Darrera actualització: 29.05.2023 | 12:35
Darrera actualització: 29.05.2023 | 12:35