Normes sanitàries

Cal que tingueu present que al llarg del curs és molt probable que el vostre fill o filla es posi malalt més d’un cop i per tant és bo tenir una solució prevista.

Quan estigui malalt o tingui febre, s’ha de quedar a casa, tant per ell mateix, com també per no contagiar els seus companys.

No el podeu portar a l’escola (si és a l’escola us trucaran perquè el passeu a buscar) si presenta algun d’aquests símptomes:

Malaltia

Símptomes

Període de no-assistència

FEBRE

37’5 graus o més de febre

Si l’infant marxa de l’escola amb febre, l’endemà no pot venir. Podrà tornar després de 24 h sense febre i sense antitèrmics.

DIARREES LÍQUIDES

Deposicions líquides

Si l’infant marxa de l’escola amb diarrea abundant l’endemà no pot venir. No pot tornar fins que s’hagin normalitzat les deposicions.

CUCS

Aparició de cucs a les deposicions.

Fins 24 hores que s’hagi fet el tractament

VARICEL·LA

Aparició de petites vesícules per tot el cos de produeixen picor.

L’infant no pot tornar a l’escola fins que se li assequin totalment les lesions (entre 6 i 8 dies)

EXANTEMA VÍRIC (BOCA-MÀ-PEU)

Vesícules a la zona de boca, mà i peu

No pot tornar l’escola mentre presenti febre o lesions obertes

ESTOMATITIS AFTOSA

Llagues a la boca

No pot tornar a l’escola mentre presenti febre o lesions obertes.

POLLS

Polls

Si l’infant té polls se n’ha d’informar a l’escola. És recomanable que tot alumne afectat no assisteixi a l'escola fins que no sigui sotmès al tractament. S’entén per tractament l'aplicació de loció o crema i l'eliminació de les llémenes; durant la setmana posterior, cada dia s'ha de revisar el cabell i anar traient les llémenes que hi hagin pogut quedar.

CONJUNTIVITIS

Conjuntiva vermella i/o secrecions blanques o grogues, parpelles enganxades al matí i dolor o vermellor a la zona que envolta l’ull.

Fins a 24 h després d’haver iniciat el tractament

MICOSIS

Muguet. Fongs a la boca,...

Fins a 24 h després d’haver iniciat el tractament

IMPETIGEN CONTAGIÓS

 

Aparició de lesions a la pell, en forma de butllofes que es trenquen amb facilitat deixant una zona vermellosa inflamada que es cobreix d’una crosta groguenca.

Fins a 48 hores desprès de l’inici del tractament antibiòtic

 

L'exclusió de nens malalts es recomana quan potencialment pot reduir les probabilitats d'aparició de casos secundaris.

En general, els nens no s'han d'excloure de l'escola per malalties banals, llevat què es doni alguna de les següents condicions:

  • La malaltia impedeix que l'alumne dugui a terme les seves activitats amb normalitat.
  • La malaltia requereix més atencions de les que els responsables a càrrec de l'alumne poden donar-li, reduint l'atenció envers la resta d'alumnes.
  • El nen presenta: febre, letargia, irritabilitat, plora constantment, respira amb dificultat o altres signes que evidenciïn una malaltia greu.
  • Presenta exantema amb febre o canvis de comportament i el metge no ha determinat que no es tracta d’una malaltia infecciosa


Sempre que estigui malalt i no vagi a l’escola us agrairem que truqueu per informar-ne a la mestra.

Davant la persistència prolongada de símptomes no esmentats, l’escola bressol us pot exigir un informe del pediatre, en el qual ha de constar el diagnòstic i la garantia que no es contagia.

A l’escola no es donen medicaments de cap mena sense recepta d’un pediatre col·legiat (on consti durada, dosi, nom de l’infant i autorització corresponent) i sempre que sigui imprescindible administrar-lo en horari lectiu.

A l’escola no es recullen mostres de l’infant per ser analitzades.

Les polseres representen un perill especial a l’escola bressol  ja que els infants les poden llepar, empassar-se alguna peça,...

És per això que nens i nenes no poden portar a l’escola cap polsera i/o pegats antimosquits.

Us recomanem que escolliu un repel·lent que pugeu posar a casa abans de venir a l’escola.

Per protegir-se del sol els infants sempre han de dur samarretes i altres peces corporals quan estiguin a l'exterior fins i tot si ho fan a l'ombra (per exemple: samarretes de cotó no ajustades) i s'han d'emprar gorres amb visera frontal, que projectin ombra sobre la part alta de la cara. Les cremes de protecció solar no actuen immediatament; per tant, s'hauria d'evitar l'exposició al sol fins al cap de 20 / 30 minuts d'haver-li aplicat el protector (és per això que s'ha d'aplicar abans de sortir de casa). A més els protectors solars contenen substàncies químiques que poden ser perilloses per un mateix i per als altres infants. Si és necessari posar-li el protector a l'escola, per raó medica, haureu de portar la prescripció del metge que així ho indiqui.

Darrera actualització: 27.04.2020 | 12:10
Darrera actualització: 27.04.2020 | 12:10