Què és l'escola bressol?

Què és l’escola bressol?

L’escola bressol és un centre educatiu que atén els infants des dels 4 mesos fins als 3 anys i que ofereix un entorn adequat perquè puguin desenvolupar les seves capacitats i interessos i satisfer, alhora, les necessitats pròpies de l’edat. Tot plegat, en un ambient ric en estímuls diversos i on l’infant se senti estimat, acollit, segur i valorat.

Com són les escoles bressol municipals de Parets

Serveis educatius municipals de caràcter públic, i de gestió directa, obertes a tots els infants del poble. Centres autoritzats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Catalanes, arrelades al país, al poble de Parets i a les tradicions, als costums i al folklore propis de la nostra cultura.

Obertes a la diversitat cultural de les famílies que s’hi acullen i a la seva participació.

Laiques i pluralistes. Integradores, compensatòries, que ofereixen igualtat d’oportunitats, responent al dret que tenen tots els nens a l’educació.

Generadores d’aprenentatge en el que l’infant és el centre de la pròpia activitat educativa.

Potenciadores de valors com el respecte a l’altre, al material i al medi, la tolerància, l’estètica, l’ordre, la cooperació, la responsabilitat, la solidaritat i l’afecte entre infants i adults.

Formadores d'estudiants en pràctiques i tècnics de grau superior d’Educació Infantil. Les escoles tenen dissenyats un pla d’acollida i un pla de treball que faciliten l’estada dels estudiants a l’escola.

Quin personal atén els infants?

L’equip educatiu de l’escola està format per mestres, tècniques d’educació infantil i una coordinadora, totes titulades, que formen l’equip docent.

 El seu objectiu principal és acompanyar respectuosament els infants en els seus propis processos d’aprenentatge.

 El personal de cuina procurarà, al llarg del curs, uns àpats equilibrats i adaptats a cada edat fets a l’escola.

 El personal de neteja s’encarregarà que es gaudeixi sempre d’una escola neta.

Darrera actualització: 27.04.2020 | 12:01
Darrera actualització: 27.04.2020 | 12:01