El projecte, premiat amb una beca i aprovat pel Comitè d’Ètica de l’Institut d’Investigació en Atenció Primà ria (IDIAPJGol), entra ara a la fase de treball de camp. És per això que des del CAP es convidarà als usuaris del centre a participar voluntà riament i fer-ne la recollida de dades, imprescindible per poder dur a terme l’estudi.
La selecció de candidats s’ha fet aleatòriament a partir del registre d’usuaris adscrits al CAP Parets, entre el grup poblacional de 35 a 74 anys.
L’estudi no pretén fer un seguiment dels participants, únicament se’ls citarà telefònicament per a dues visites al centre, on se’ls faran proves de prà ctica dià ria entre els professionals d’infermeria.
En concret, es tracta de mesurar la pressió arterial en els dos braços amb els tensiòmetres habituals de la consulta i amb un altre de més innovador i objecte de l’estudi. S’acaba de completar la informació determinant l’Ãndex turmell-braç mitjançant una ecografia i amb una analÃtica bà sica, en el cas que el pacient no en tingui cap de feta recentment. Aquesta fase de recollida de dades està prevista que es faci en 5 mesos, tot i que dependrà del nombre de voluntaris que s’ofereixin, fonamentals sempre per poder avançar en el coneixement cientÃfic i millorar la qualitat de l’atenció sanità ria.
El projecte es desenvoluparà Ãntegrament a Parets durant dos anys i actualment està entrant en la fase fonamental de col·laboració ciutadana.
Durant la reunió informativa mantinguda aquest mes d’octubre, l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha posat a disposició dels professionals encarregats de l’estudi la col·laboració de la institució, per tal de facilitar la presa de dades i la comunicació amb la ciutadania.
*A la foto, d'esquerra a dreta: Rebeca Raya, lÃder d´infermeria i participant al projecte, Dra. Núria MartÃnez, lÃder del projecte; Francesc Juzgado, alcalde de Parets; Yolanda GarcÃa, directora de l’EAP; Susanna Villa, regidora de Serveis Socials, i Laura MartÃn, administrativa del projecte.