Portada > Actualitat > Notícies > La Diada de Sant Jordi i la festa ‘Parets, municipi lector’ de nou juntes a la plaça de la Vila

La Diada de Sant Jordi i la festa ‘Parets, municipi lector’ de nou juntes a la plaça de la Vila

16/04/2019

El dimarts, 23 d'abril, per quart any consecutiu, la plaça de la Vila de Parets viurà la Diada de Sant Jordi en companyia de la festa ‘Parets, municipi lector’. A partir de les 10 h, i durant tot el dia, botiguers i entitats locals han preparat un seguit d'activitats que ompliran l'espai de jocs, festa i tradicions.

Els actes començaran al matí quan la plaça de la Vila tornarà a ser l'aparador de les floristeries i llibreries del municipi, que posaran a la venda rams, roses i les darreres novetats editorials, a més d’altres estands amb publicacions, manualitats i marxandatge.

Els més menuts podran gaudir de tallers i espais de participació amb titelles, punts de llibre, espai per a nadons, photocall, xapes, exposicions, xocolatada, plantació de llavors, i un munt d’activitats adreçades a la mainada. També es farà la presentació oficial del concurs lingüístic Endevina-la! 2019 i es donarà a conéixer el projecte guanyador del premi ‘Parets, municipi lector’ d’enguany.

A les 12 h, el Niu d’Art Poètic oferirà un recital de poesies i de 10 a 13 h i de 16 a 17 h es podrà partiipar al Dictat popular organitzat per la Biblioteca Can Rajoler, en commemoració del 125è aniversari de la publicació d’El llibre de la selva, de Rudyard Kipling, amb lliurament de premis a les 18 h.

Com ja és habitual, l’emissora municipal RAP107 emetrà un programa especial des de d’un estand a la plaça amb un nodrit repertori d’entrevistes a persones del món de la cultura, la literatura, i l’oci i copsarà les opinions dels vianants i els comerciants que hi seran presents. A les 18 h, es podrà veure l'espectacle familiar Tut tururut, de la Cia. La Bleda, organitzat per Rialles Parets.

Les biblioteques municipals també han preparat tallers i activitats lúdiques i participatives per a tota la família i el XXIII Concurs de punts de llibre que en aquesta edició porta per títol ‘Viatge a l’espai’.

Fi de festa amb Diables Parets i les Ànimes de foc

Coincidint amb 23è aniversari de l’entitat, cap a les 21 h, tindrà lloc l'espectacle de Sant Jordi, a càrrec del grup Ànimes de Foc de Diables Parets, que interpretarà la seva particular versió de la llegenda del cavaller. A la representació intervindran prop d'un centenar de persones, entre tabalers, diables, diablets, dracs, tècnics, encenedors i col·laboradors. Enguany, la música tornarà a jugar un paper important amb moltes sorpreses i un espectacular piromusical que acompanyarà la Bèstia, la figura més emblemàtica de la colla.

Arxivat a: Cultura, Esdeveniments
Sant Jordi