Parets dona el tret de sortida a les sessions del Servei de Primera Acollida per a les persones nouvingudes

Dimecres, 11 de maig de 2022 a les 00:00
La regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, dona la benvinguda institucional als participants del programa d’acollida municipal

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha donat el tret de sortida a les sessions del Mòdul C del Servei de Primera Acollida municipal que es realitzen per promoure l’autonomia personal de les persones nouvinguts i la igualtat d’oportunitats entre els paretans i paretanes. Les activitats del Mòdul C, sota el títol Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, consisteixen en jornades d’informació a ciutadans estrangers i van iniciar-se el 9 de maig i finalitzaran el 21 de maig. A més de les sessions, els participants també reben una formació en llengua, en l’àmbit laboral i en coneixement de la societat catalana.

La regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, va donar la benvinguda institucional als participants de la primera sessió del Mòdul C, el 9 de maig, dedicada als serveis municipals i als drets i als deures dels ciutadans. La regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, destaca que “la dedicació al programa té la seva recompensa perquè un cop acabades les sessions s’obté un certificat de primera acollida, que és un document d’utilitat pels processos d’estrangeria, per buscar feina o fer valer la formació i l’experiència adquirida. També voldríem agrair tota la feina que fa el Servei d’Acollida de l’Ajuntament en proporcionar les eines per la incorporació dels ciutadans nouvinguts al municipi”. 

Respecte a les sessions del Mòdul C, des del servei d’acollida, es programen sortides didàctiques a l’ajuntament i la seu electrònica, un passeig pel mirador del Tenes, una visita al museu d’història de Catalunya i modernisme i guerra civil a la Garriga, i per últim, xerrades amb una advocada especialista en estrangeria. Per altra banda, també es programen formacions que s’imparteixen en tres mòduls diferents: un per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores; un sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores; i, finalment,  un de dedicat al coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.

El servei està adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides o les retornades, entre altres. Al mateix temps, el municipi amplia el servei a les persones no estrangeres que hagin establert recentment la seva residència al municipi i que desitgin ampliar els seus coneixements sobre la vila, el seu entorn i els serveis municipals.

El Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Parets té la funció de respondre a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes al municipi. En aquest sentit, les tasques inclouen l’acompanyament, la formació i la certificació de coneixements mínims, per tal de facilitar el desenvolupament de la vida a Catalunya fonamentant la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:34

Imatges