Portada > Actualitat > Notícies > Parets celebra el primer ‘Concurs de cuina de la mongeta paretana’

Parets celebra el primer ‘Concurs de cuina de la mongeta paretana’

11/01/2023

El concurs es farà el 21 de gener en el marc de la XXV Calçotada popular de la Festa Major d’Hivern, a més, durant la jornada també hi haurà una degustació de la mongeta paretana

Parets del Vallès acollirà el primer Concurs de cuina de la mongeta paretana el 21 de gener, de 12.30 a­ 13 h, en el marc de la XXV Calçotada popular de la Festa Major d’Hivern, al Casal de Cultura Can Butjosa, al carrer la Salut, 50. L'objectiu principal del concurs és difondre la mongeta paretana a través de l'elaboració de plats que els participants cuinaran a casa i que portaran al Casal de Cultura Can Butjosa per a participar en el concurs i per difondre’n les receptes. A més, durant la calçotada també s’inclourà una degustació de la mongeta paretana per a tots els assistents.

La inscripció al concurs és gratuïta i hi poden participar totes les persones afi­cionades a la cuina, sense importar l'edat, la professió, l'o­ci o la nacionalitat. Per altra banda, les inscripcions s’hauran de formalitzar fins al 19 de gener de 2023 a través de la butlleta d’inscripció amb la qual es lliurarà a cada participant un paquet de 200 grams de mongetes paretanes per elaborar el plat. Les butlletes es poden omplir en qualsevol dels següents serveis dins el seu horari: el Servei de Comerç, en el carrer Major, 1; el Centre Cultural Can Rajoler, al carrer Travessera, 1; o al Casal de Cultura Can Butjosa, al carrer La Salut, 50.

En aquest sentit, en el concurs no s'admetrà cap plat que no estigui elaborat amb mongeta paretana ni s'hagi formalitzat la inscripció prèviament i, a més del plat cuinat, s'ha de presentar un sobre que ha de portar escrit a fora únicament el nom del plat. A l'interior del sobre hi ha d'haver la recepta (ingredients i elaboració) i les dades personals del participant. L'organització del concurs disposarà els plats a les taules i identificarà cada plat amb la ­seva fitxa tècnica que lliurarà l’organització on caldrà escriure el nom del plat i els ingredients utilitzats.

Pel que fa als premis, hi haurà el 1r premi i el 2n premi que obtindran cadascú un reconeixement del concurs a més 1 kg de mongetes Paretanes. Els guanyadors seran escollits pels criteris de valoració de l’elaboració del plat, la presentació, l’originalitat de la proposta i la incorporació d’altres productes de proximitat. El jurat del concurs està integrat per l’alcalde de Parets o la persona en qui delegui, la regidora de Turisme o persona en qui delegui i una cuinera professional, que serà la Rosa Parerea, de Can Parera. A més, el veredicte del premi es donarà a conèixer el mateix dia, 21 de gener, just abans de l’inici de la Calçotada popular.

L’activitat està inclosa en els compromisos del PAM 2021-2023 (Pla d’Actuació Municipal) del govern local de Parets.

Per a més informació sobre les bases del concurs es pot consultar al portal web de l’Ajuntament de Parets.

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa, Cultura
Concurs de cuina de la Festa Major 2023

Arxius adjunts