Els joves, protagonistes de la Festa Major de Parets 2023

Dimarts, 4 de juliol de 2023 a les 00:00

Descàrrega del programa de la Festa Major d'Estiu 2023

L’Espai Jove, habilitat entre els carrers de la Premsa i Logística, és la principal novetat d’enguany

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha presentat avui, 4 de juliol, al Teatre Can Rajoler la programació de la Festa Major d’Estiu 2023 i l’Eixamplem la Festa, on es destaca els joves com els grans protagonistes de la Festa Major d’enguany. A més, com a novetat, s’ha habilitat un Espai Jove, on hi haurà un macroconcert d’Els 40 Urban. També s’hi farà una actuació de la cantant Xènia, un tribut a Txarango, un concert de hip-hop de Los niños del balcón, Dj Alan i una gimcana jove. Com a novetat també tindrem les barraques, una nova aposta que s’estrena aquest any oberta a entitats.

El pregó anirà càrrec de l’actor Pep Plaza i algunes de les actuacions musicals més destacades són Los 80 principales, l’Hotel Cochambre i els Apache. Es farà un tribut a Tina Turner i als Beatles. I, com és tradició, no faltaran l’Orquestra Meravella o la Principal de la Bisbal, que segueix.

La Festa Major començarà amb multitud de propostes prèvies al tret de sortida de la festa dins l’Eixamplem la festa, amb la Ballada de Gitanes, el concert de Pop dels anys 80 de Lullaby, cinema a la fresca, Megaparc infantil amb 16 atraccions, l’Splash Slide, el Family Show i el Music Truck Fest. També tindrem, per segon any consecutiu, les actuacions del grup de teatre Veus de Parets. A més, gaudirem de la Nit del Teatre al Carrer, la Festa de la Pedra del diable, la milla popular, d’en Jordi LP o del vermut solidari. La recaptació del vermut solidari i de les estàtues de la Nit del Teatre aniran a l’Associació Triple Bàsquet Parets. Es faran les actuacions i participació de les colles i entitats, el castell de focs, la fira d’atraccions o el concurs de fotografia.

Per garantir una festa segura, també tindrem el punt lila i LGTBI+, que estarà a disposició de tots els assistents per oferir la seva ajuda.

L’acte de presentació d’avui ha estat presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado; la vicealcaldessa, Casandra Garcia; i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, que han explicat la programació, els detalls i les novetats d’enguany.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca que “hem volgut donar, enguany, un protagonisme especial als joves des de l’Eixamplem la festa fins a la Festa Major amb el macroconcert d’Els 40 Urban i activitats i concerts al Parc de la Linera. A més, volem posar en relleu també els tributs a Tina Turner i als Beatles que reuneixen diferents edats i que confiem que seran un èxit. Entre altres novetats, també, hem volgut que el servei de bar de la Linera de la Festa Major sigui participatiu per a diferents entitats del municipi que hi vulguin participar. Volem agrair a tothom la quantitat d’activitats que es faran i animar als nostres veïns i veïnes que en gaudeixin, que surtin a totes les festes i el caps de setmana del juliol amb responsabilitat i serenor”.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, ressalta que “volem destacar que és una Festa Major per a tots els públics, que hi ha activitats des dels més petits i a la gent gran, passant per la joventut i els adults, per gaudir en família i amb amics. Pensem que es tracta d’una Festa Major molt completa i tot això, també, gràcies a les entitats del nostre municipi que s’impliquen al cent per cent en totes les activitats de tots aquests dies. Destaquem que se celebraran tres cinemes a la fresca i propostes de la Festa Major que han fet els nens i nenes de 3r de primària entre les quals hi ha l’Splash Slide i la Festa de l’Espuma, que es farà a l’Escola Lluís Piquer. A més, com a novetat, volem destacar el Family Show que serà un concurs per famílies amb petites coreografies i perquè aquestes les puguin mostrar al públic”.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, apunta que “a banda de seny i responsabilitat que tota la gent de Parets té, volem demanar empatia perquè enguany fem una aposta molt destacada pels joves. Amb aquest Espai Jove hem fet un espai amb totes les mesures de seguretat i garanties, no només per ells sinó per tota la població en general. Així, volem demanar empatia a tota la ciutadania ja que sabem que hi haurà soroll, però també que els nostres fills i les nostres filles gaudeixin de la Festa. Volem destacar que la Festa Major és per tothom i és fa un cop a l’any, i que demanem que la ciutadania la gaudeixi amb seny, responsabilitat i empatia”.

Durant la festa, a més, la vila tindrà un doble servei de bus: el bus gran de l’avinguda de Catalunya i un bus petit que circularà pels carrers de l’Eixample i enguany, com a novetat, també pel Barri Cerdanet, tal com es venia demanant històricament. A més, es faran parades intermèdies a petició de dones, gent gran, persones amb diversitat funcional i menors de 14 anys.

Podeu veure totes les imatges de la presentació al Flickr de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 27.07.2023 | 13:55