Jugar, aprendre i conèixer el patrimoni amb el Joc de les masies de Parets
El joc, creat pel Servei d’Educació de l’Ajuntament, consisteix en associar una explicació senzilla d’algunes de les masies més rellevants de Parets amb una fotografia real de l’edifici, i una imatge de la maqueta de la masia realitzada durant els tallers de ceràmica i pintura a les escoles.
La Marineta, Can Volart, Can Cot, la Torre Cellers, Ca n’Oms o Can Butjosa són algunes de les 17 edificacions que es mostren a les làmines i que serviran com una eina pedagògica i de consulta durant el curs escolar, amb l’objectiu d’ensenyar als alumnes les peculiaritats i la història que envolta les masies paretanes.
A més dels fulls explicatius, les fotografies i les imatges de la reproducció de les façanes, el joc també consta d’un plànol amb la ubicació de cadascuna d’elles dins del territori i un solucionari per ajudar a resoldre els dubtes.
Les imatges en ceràmica van ser elaborades per més de 200 alumnes de primària dels tallers de ceràmica i pintura, sota la direcció de les artistes Mia Martí i Antònia Puig, i es van poder veure durant l’exposició Les nostres masies, record d’una època, que va tenir lloc el passat setembre a la sala Can Rajole