Portada > La Vila > Guia del municipi > Equipaments > Institut la Sínia

Institut la Sínia

Contacte

  • Nom: Institut la Sínia
  • Adreça: Carrer Víctor Català, 8
  • Codi postal: 08150
  • Municipi: Parets del Vallès
  • Telèfon: 93 562 48 71
  • a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
  • Web: http://www.siparets2.cat

El nostre nou centre ofereix de cara al curs vinent els nivells de 1r i 2n ESO, en la línia de creixement gradual que s’ha de completar en arribar a 4t d’ESO. Ubicat a la zona de Can Fradera -al costat del camp de futbol municipal-, disposem de mòduls provisionals moderns i de gran qualitat que ens permeten fer les activitats lectives amb total normalitat. Les aules tenen sistema de calefacció/refrigeració i pissarra digital interactiva.
A més dels espais de servei i professorat, tenim tres aules de treball per als alumnes –que s’ampliaran aquest estiu amb un altre mòdul– una biblioteca de centre, un laboratori de ciències i tecnologia, i diversos espais multifuncionals. També disposem d’un pati gran amb espais per jugar i fer esport. Igualment, per a les sessions d’educació física -i altres activitats que requereixen instal•lacions especials- comptem amb la cessió dels equipaments municipals.

El nostre horari de classes és matinal, de 8.15 h a 15.00 h. Alhora, la biblioteca del centre està oberta tres tardes a la setmana per als nostres alumnes (“Espai-tarda”).

L’objectiu del centre és “que cada alumne/a aprengui al màxim de la seva potencialitat”.
Cada dia fem sis hores de classe, dividides en tres franges de dues hores, separades per dues estones d’esbarjo. A banda de les sessions de classe per matèries, dediquem 8 hores setmanals al Projecte interdisciplinari del mes, en què els alumnes treballen en equip cooperatiu. Cada projecte mensual inclou alguna sortida o activitat complementària. També fem tallers trimestrals (teatre, alimentació saludable, revista digital, disseny i construcció, combo musical...) i un pla de lectura en col•laboració amb la Biblioteca de Can Butjosa. A final de curs organitzem unes colònies.

Treballem el coneixement d’un mateix, el gust per aprendre, les competències i els valors necessaris per participar positivament en la societat. Som un centre inclusiu i treballem amb grups heterogenis, perquè entenem que la diversitat és una riquesa que cal aprofitar. Donem molta importància a les tutories personalitzades i procurem cuidar el benestar emocional dels nostres alumnes. Per controlar la disciplina apliquem un sistema d’autoregulació que pretén desenvolupar el respecte, la responsabilitat i l’autonomia dels alumnes.

Estem oberts a la innovació pedagògica i tecnològica, introduint l’ús de les TIC com a recurs didàctic. Disposem d’una plataforma moodle pròpia i d’ordinadors portàtils de centre (1x2). A més, l’aprenentatge de l’anglès, la descoberta d’altres llengües i el foment de la lectura són altres eixos importants del nostre projecte educatiu.

Des de l’Institut impulsem la participació dels alumnes, mitjançant les assembles de classe i el comitè de delegats, i de les famílies, en la vida diària i a través de l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA).

Nou institut
Nou institut